Okan Buruk’tan Hakeme Olay Tepki: "Bu Kaçıncı Hata?" Saha Kenarı Karıştı!
Galatasaray'ın tecrübeli teknik adamı Okan Buruk, maçın kritik anlarında verilen hakem kararlarına dayanamayarak adeta çılgına döndü. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahanın ortasına kadar giren Buruk’un, maçın hakemine yönelik sarf ettiği sözler ve gösterdiği tepki spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Tartışmalı Kararlar Fitili Ateşledi
Maçın ikinci yarısında ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyonda "penaltı" bekleyen Okan Buruk, VAR incelemesi sonrası oyunun devam etmesi üzerine kulübede büyük bir şok yaşadı. Ardından gelen bir faul kararı sonrası dördüncü hakemin yanına giden Buruk, sert bir dille itirazlarını sürdürdü.
"Emeklerimize Yazık Ediliyor"
Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Okan Buruk'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
-
Haksız Yönetim İddiası: "Bugün sahada futbolun değil, hakem hatalarının konuşulmasını istemezdik ama emeklerimize resmen yazık ediliyor."
-
Standart Farkı: "Aynı pozisyon rakibe verildiğinde farklı, bize verildiğinde farklı yorumlanıyor. Standart istiyoruz."
-
TFF'ye Çağrı: "Artık bu hataların tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Gerekli mercilerin bu görüntüleri dikkatle izlemesi lazım."
PFDK Sevkleri Bekleniyor
Maçın hakem raporuna göre Okan Buruk'un sportmenliğe aykırı hareket veya hakaret gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilmesi bekleniyor. Eğer sevk gerçekleşirse, başarılı teknik adamın önümüzdeki kritik haftalarda takımın başında olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.





