Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lille karşısında alınan 3-2'lik deplasman galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Takımının mücadelesinden memnun olduğunu belirten Buruk, gözünü şimdiden Fenerbahçe derbisine çevirdi. Deneyimli teknik adam, “Birincisini başardık” diyerek sıradaki hedeflerini açıkladı.


Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftasında Fransa temsilcisi Lille'i deplasmanda 3-2 mağlup ederek Avrupa'daki ilk galibiyetini elde etti.

Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla puanını 3'e yükseltirken teknik direktör Okan Buruk karşılaşmanın ardından TRT Spor'a değerlendirmelerde bulundu.

Lille deplasmanından galibiyetle ayrılmanın önemine değinen Buruk, takımının önünde çok önemli bir karşılaşma daha bulunduğunu hatırlattı.

Galatasaray'ın başarılı teknik direktörü, Lille galibiyetinin ardından beş gün sonra oynanacak Fenerbahçe derbisine odaklanacaklarını söyledi.


Okan Buruk: "Birincisini Başardık, 5 Gün Sonra Derbi Var"

Lille maçını ve Fenerbahçe derbisini aynı haftanın iki önemli hedefi olarak gördüklerini belirten Okan Buruk, doğum gününde de bu galibiyeti dilediğini anlattı.

Buruk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Doğum günü pastasını keserken bu galibiyeti dilemiştim. Bu hafta çok önemli bir hafta. Lille maçını kazanmak istiyorduk, ardından derbiyi kazanmak istiyorduk. Birincisini başardık.”

Fenerbahçe maçına da değinen deneyimli teknik adam, “Hedefimiz bu maçı unutup, tabii ki güzel maçlar unutulmak istenmiyor ama 5 gün sonra bir derbi var” dedi.

Lille'in Fransa Ligi'ndeki performansına dikkat çeken Buruk, güçlü bir rakibe karşı kazanmanın yalnızca Galatasaray için değil, Türk futbolu adına da sevindirici olduğunu ifade etti.


Lille Maçındaki Geri Dönüşü Anlattı: "3-2'den Sonra Özgüvenimiz Yükseldi"

Karşılaşmanın ilk yarısında 1-0 öne geçmelerine rağmen 2-1 geriye düşmelerini değerlendiren Okan Buruk, önceki Şampiyonlar Ligi maçlarında yaşananların saha kenarında kendisini de etkilediğini söyledi.

Galatasaray'ın 44. dakikada bulduğu beraberlik golünde Roland Sallai ve Alexey Batrakov'un katkılarını öne çıkaran Buruk, ikinci yarıda takımının oyununu geliştirdiğini belirtti.

Buruk, galibiyet golüne ilişkin ise duran top organizasyonuna çalıştıklarını anlattı.

“2-2'ye gelince ikinci yarı oyunu geliştirdik. Korner golüne çalışmıştık. Lig maçında ön direkte vurdurdular, Arsenal'a karşı vurdurdular. Böyle golü bulmak da ayrıca sevindirici. 3-2'den sonra özgüvenimiz yükseldi.”

Deneyimli teknik adam, yalnızca galip gelmenin değil, iyi bir oyun ortaya koyarak kazanmanın da kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.


Şampiyonlar Ligi'nde Hedef Tur Atlamak

Okan Buruk, Lille deplasmanında alınan üç puanın Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefleri açısından büyük önem taşıdığını da söyledi.

Geçen sezon deplasman galibiyeti konusunda istedikleri sonuçları almakta zorlandıklarını hatırlatan Buruk, kalan beş karşılaşmanın kritik olacağını belirtti.

Galatasaray'ın son haftaya turu garantilemiş şekilde girmesini istediklerini ifade eden Buruk, “Son PSG maçına tur atlamış takım olarak gitmek istiyoruz” dedi.

Maç boyunca takımlarını destekleyen taraftarlara da teşekkür eden Buruk, Fransa'da kendilerini yalnız bırakmayan Galatasaraylılara ve Türk futbolseverlere desteklerinden dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

Lille galibiyetiyle Avrupa'da moral bulan Galatasaray'da şimdi gözler Fenerbahçe derbisine çevrildi.

Muhabir: Haber Merkezi