İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aslan hakkında “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçundan re’sen soruşturma açtı.

Olayın Detayları:

Olay, 26 Mayıs 2025 akşamı saat 20:00 civarında İstanbul Adliyesi'nde meydana geldi. Nuri Aslan, İBB'ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Sulh Ceza Hakimliği'ne geçiş yapmak istedi. Ancak adliyenin güvenlik personeli, yalnızca avukatların bu bölüme geçebileceğini belirterek Aslan'ı uyardı. Aslan, güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen ısrarla geçiş yapmaya çalıştı. Güvenlik görevlileri tarafından ikinci kez uyarılınca, Aslan'ın "Valiliğin önüne giderim, yakarım, adliyeyi de yakarım, görevimi de yakarım" şeklinde tehditkar ifadeler kullandığı bildirildi.

Yaşanan olayın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nuri Aslan hakkında “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçundan soruşturma başlatıldı. Olay anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve söz konusu görüntüler basına yansıdı. Aslan'ın tehditkar ifadeleri ve güvenlik görevlilerine karşı gösterdiği direnç, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan Kimdir?

Nuri Aslan, 26 Mart 2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak göreve başlamıştır. İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun yerine, İBB Meclisi tarafından yapılan oylama sonucu başkanvekili olarak seçilmiştir . Aslan, CHP'li Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Editör: Haber Merkezi