Fenerbahçe'nin İngiliz devi Manchester City'den kadrosuna katarak dünya çapında ses getirdiği yeni transferi Nathan Ake, sarı-lacivertli ekibin Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde gerçekleştirdiği yeni sezon hazırlık kampına dahil oldu.

Kulübün resmi televizyon kanalı FBTV'ye çok özel açıklamalarda bulunan 31 yaşındaki Hollandalı yıldız stoper, transfer sürecinin perde arkasını ve takımdaki hedeflerini ilk kez anlattı.

Ake, imza öncesinde sarı-lacivertli ekibin kalesini koruyan eski takım arkadaşı Ederson ile bir transfer görüşmesi gerçekleştirdiğini itiraf etti.


"Ederson Bana Harika Bir Kulüp Olduğunu Söyledi"

Transfer sürecinin oldukça hızlı geliştiğini ve Fenerbahçe'nin projesinden çok etkilendiğini belirten başarılı savunmacı, karar aşamasında Brezilyalı file bekçisi Ederson'dan referans aldığını şu sözlerle dile getirdi:

"Fenerbahçe'nin bana olan ilgisini öğrendiğimde süreç çok çabuk ilerledi. Gelen teklif beni son derece heyecanlandırdı. Manchester City'den takım arkadaşım olan Ederson ile hemen iletişime geçtim. Bana buranın ne kadar harika bir kulüp olduğunu, stadyumdaki atmosferin ve taraftarların büyüleyiciliğini anlattı. Onun bu olumlu sözleri heyecanımı katladı ve Manchester City ile görüşmeleri hızlandırıp buraya gelme kararını kolayca verdim."

Kampın ilk günlerinde herkes tarafından çok sıcak karşılandığını ifade eden Ake, teknik direktörle de taktiksel planlar üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini ekledi.

"Beni Şimdiden Kadıköy’deki İlk Maça Hazırlıyorlar"

Manchester City ile geçen yoğun sezonun ardından 8 günlük bir izin yaptığını ve zihnen dinlendiğini belirten tecrübeli stoper, fiziksel olarak birkaç antrenman içinde tamamen hazır hale geleceğini müjdeledi. Takım arkadaşlarının taraftarlar hakkında sürekli övgü dolu sözler sarf ettiğini aktaran Ake, "Bütün takım stadın doluluğundan ve ateşli atmosferden bahsediyor. Şimdiden beni evimizde oynayacağımız ilk maça hazırlıyorlar. Sosyal medyada gördüğüm klipler bile beni sabırsızlandırmaya yetti. Gelen binlerce 'hoş geldin' mesajı sayesinde kendimi evimde hissettim" dedi.


"İlk Hedefimiz UEFA Şampiyonlar Ligi"

Fenerbahçe'nin hedeflerinin büyüklüğünün farkında olduğunu belirten Nathan Ake, kulübün uzun süredir hasret kaldığı başarılara ulaşmak için savaşacaklarını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzde büyük bir meydan okuma var. Takımın uzun yıllardır şampiyon olamadığını ve uzun zamandır Şampiyonlar Ligi'nde yer almadığını biliyorum. Bizim bu sezondaki ilk ve en büyük amacımız Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak olacak. Önceliğimiz eleme maçları. Fenerbahçe yarıştığı 4 kulvarın tamamında sadece kazanmak için sahaya çıkar. Biz de maç maç bakarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlarımız arkamızda olsun, hep birlikte harika bir sezon geçireceğiz."

Muhabir: Haber Merkezi