Ankara’nın Kalecik ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, kentte kısa süreli paniğe yol açtı.

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarıda bulundu.


Çankırı Fay Zonu’na Dikkat!

Görür, depremin ters fay nitelikli Çankırı Fay zonu üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. Bu fay hattının ciddi potansiyel barındırdığına işaret eden Görür, şu ifadeleri kullandı:


Naci Gorur-1


“Dağdemir-Kalecik/Ankara’da 4,1 büyüklüğünde sığ bir deprem oldu. Deprem, ters fay nitelikli Çankırı Fay zonu üzerinde meydana geldi. Bu zon büyüklüğü 7’ye varan deprem üretebilir. Yaklaşık kuzey yönlü ve Kırşehir Masifinin batı sınırını oluşturuyor. Geçmiş olsun.”

Ankara İçin Ne Anlama Geliyor?

Uzmanlara göre Çankırı Fay zonu, başkent ve çevresi için olası riskler taşıyor. Deprem uzmanlarının bu bölgeye yönelik açıklamaları, deprem tehlikesi farkındalığının artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Muhabir: Haber Merkezi