Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde Keş Dağı'na düşen helikopterde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada çok kritik bir eşik geride kaldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun yıllardır aydınlatılmasını beklediği ve millet vicdanında derin yaralar açan dosyaya dair bu sabah düğmeye basıldığını duyurdu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski emniyet amirleri, emekli askeri personeller ve sivil kaza kırım uzmanlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik 10 ilde eş zamanlı dev operasyon düzenlendi. İşte adliye koridorlarını ve siyaset dünyasını sarsan son dakika operasyonunun tüm perde arkası…
12 Haziran'da Ankara'ya Devredilmişti: Dosya Yeniden Açıldı!
Uzun süredir Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve hakkında yetkisizlik kararı verilen Muhsin Yazıcıoğlu dosyası, 12 Haziran 2026 tarihinde işlemlerin daha geniş kapsamlı yürütülmesi amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredilmişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde şüphelilerin izi sürüldü ve bu sabah şafak vakti operasyon başlatıldı.

"Tasarlayarak Kasten Öldürme" Suçlaması!
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı resmi açıklamaya göre, soruşturma kapsamında tespit edilen kişilere yönelik suçlamaların ağırlığı dikkat çekti.
Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlarının yanı sıra ilk kez bu kadar net bir şekilde "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçlaması yöneltildi. Operasyonun teknik detayları ise şu şekilde paylaşıldı:
Hedefteki Şüpheli Sayısı: 29 kişi tespit edildi.
Operasyon Yapılan İller: Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyonkarahisar olmak üzere 10 şehir.
Baskın Yapılan Adres: 30 adrese eş zamanlı girildi.
Gözaltı Sayısı: 25 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Diğer Şüphelilerin Durumu: Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin halihazırda cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin (Nihat B. ve İrfan Y.) ise yurt dışında bulunduğu belirlendi. Firari isimlerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Eski Emniyet Amiri Dursun Özmen ve Kaza Kırım Ekibi Gözaltında
Gözaltına alınan 25 kişinin kimliklerine dair sızan bilgiler de dosyada yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi. Yakalananlar arasında, daha önce Yazıcıoğlu davasında "evrakta sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargılanan eski emniyet amiri Dursun Özmen de yer alıyor.
Ayrıca enkaz bölgesinde helikopterin hayati önem taşıyan GPS cihazlarını sökerken görüntülenen sivil kaza kırım ekibi üyeleri ile bazı emekli/ihraç askeri pilotlar ve istihbarat şube polislerinin de gözaltı listesinde olduğu öğrenildi.
Bakan Gürlek: "Hiçbir Dosyanın Karanlıkta Kalmasına Müsaade Edilmeyecektir"
Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonun ardından yaptığı açıklamada adaletin tecelli edeceğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tevdi ettiği görev ve sorumluluk çerçevesinde, milletimizin adalet beklentisine yanıt vermek bizim için en büyük sorumluluktur. Aradan kaç yıl geçerse geçsin; hiçbir dosyanın karanlıkta kalmasına ve hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmasına müsaade edilmeyecektir."




