Galatasaray’ın efsane yıldızlarından Wesley Sneijder, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jose Mourinho’nun sarı-lacivertliler hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.
Benfica’nın başına geçmesinin ardından konuşan Jose Mourinho, Türkiye günlerine dair tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Portekizli çalıştırıcı,
👉 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım; ancak son güne kadar elimden geleni verdim. Benfica’ya dönerek kendi seviyeme de geri döndüm.” sözleriyle gündem oldu.
Sneijder: “Utanç Verici, Böyle Bir Şey Söylenmez!”
Galatasaray formasıyla yıllarca Türk futboluna damga vuran Wesley Sneijder ise Mourinho’nun sözlerine tepki gösterdi:
👉 “Böyle bir şey söylemesinin akıllıca olduğunu düşünmüyorum. Bunu söylememeliydi; özellikle de Türklere. Bu tarz durumlardan kesinlikle hoşlanmıyorlar. Ben de bu açıklamaları utanç verici buluyorum.”
Sneijder’in bu açıklamaları, hem Galatasaray taraftarı hem de Türk futbolseverler arasında büyük yankı uyandırdı.
Türk Futbolunda Yansımalar
Mourinho’nun ayrılış sürecinde yaptığı açıklamalar zaten tartışma konusu olurken, Sneijder’in bu çıkışı futbol camiasında yeni bir polemik başlatmış görünüyor. Sosyal medyada çok sayıda taraftar, Hollandalı yıldızın yorumlarına destek verirken, Mourinho’nun “hata” sözlerini eleştiri yağmuruna tuttu.