İzmir’de yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, savunması dahi alınmadan kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini belirterek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa etti.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 4 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve 7 Ağustos'ta "örgüt kurma" ile "irtikap" iddialarıyla tutuklanan İlkay Çiçek, tutuklama kararına esas alınan belgelerin sahte WhatsApp yazışmaları olduğunu savundu.
Söz konusu mesajlarla şantaja uğradığı için daha önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Çiçek, bilirkişi ve BTK incelemesi taleplerinin dikkate alınmadığını ve masumiyet karinesinin ihlal edildiğini öne sürdü.
"Partim Kendi Çocuklarını Yiyerek Aklanmaya Çalışıyor"
CHP Genel Merkezi’ne ilettiği istifa dilekçesinde partisine sert eleştiriler yönelten Çiçek, hakkındaki yargı süreci kesinleşmeden lekelendiğini belirterek şu ifadeleri kaydetti:
"Anayasal güvence altındaki haklarımın göz ardı edildiği bir süreçte, yıllarımı verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hakkımdaki suçlamalara ilişkin savunmam dahi alınmadan ve kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadan ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildim. Bana savunma hakkı tanınmadan, bu kez de emek verdiğim partim tarafından lekelendim. Partim bana savunma hakkını dahi tanımazken, kendi çocuklarını yiyerek aklanmaya çalışıyor. Kalbimdeki Cumhuriyet Halk Partisi'ni yok edemeyeceksiniz; Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum."





