Manyas’ta tarımsal üretimin can damarı olan sulama sezonu resmen açıldı. Manyas Barajı Regülatörü’nde düzenlenen törenle birlikte 150 bin dekar tarım arazisine su verilmeye başlanırken, binlerce çiftçinin yüzü güldü.

150 Bin Dekar Araziye Can Suyu: 38 Mahalle Yararlanacak
Manyas Barajı Regülatörü’nde gerçekleştirilen 2026 Tarımsal Sulama Sezonu Açılış Programı ile ilçedeki tarım arazileri modern sulama imkanlarına kavuştu. Çalışmalar kapsamında tam 150 bin dekar tarım arazisi sulama suyuyla buluşturuluyor.
Bu dev hizmetten Manyas genelindeki 38 mahalle ve yaklaşık 2 bin kayıtlı çiftçi doğrudan faydalanacak. Suyun arazilere ulaşmasıyla birlikte bölgedeki tarımsal verimliliğin ve üretimin katlanması hedefleniyor.

Başkan Ahmet Akın’a Teşekkür: Üretimin Sürdürülebilirliği Ön Planda
Tarımsal kalkınmanın ve emeğin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen projede, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları vurgulandı. Manyas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, üreticinin her zaman yanında olan ve projeye desteklerini esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür edildi.
Sürdürülebilir tarım politikaları çerçevesinde hayata geçirilen bu sulama hizmetinin, bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

2026 Sezonu Tüm Üreticilere Hayırlı Olsun
Açılış programı, dualar ve iyi dileklerle tamamlandı. 2026 sulama sezonunun tüm Manyaslı üreticilere ve hemşehrilere bereketli kazançlar getirmesi temenni edildi. Çiftçiler, sulama suyunun tam zamanında toprağa ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkürlerini iletti.





