Mansur Yavaş’ın Açıklaması: “Hukukun Kimlere İşlediği Ortaya Çıktı”

Yavaş, 5 Temmuz 2025 günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin, Aziz İhsan Aktaş’ın “iftiralı” ifadeleri nedeniyle gözaltına alındığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu durum hukukun ne yazık ki kimlere nasıl işlediğini bir kez daha göstermiştir… Madem Aziz İhsan Aktaş herkese para dağıtmış, o zaman bu kirli düzen sadece muhalif başkanları mı hedef alacak? Para verilen AK Partili isimler nerede? Onlar için neden aynı kararlılık gösterilmiyor?”


Hukuk Devleti Eleştirisi

Yavaş, hukukun siyasete göre eğilip büküldüğünü, adaletin bazı kesimler için işlerken bazılarının göz ardı edildiğini ifade ederek, güven ortamının sarsıldığını belirtti:

“Hukukun siyasete göre eğilip büküldüğü, adaletin bir kesim için uygulanıp bir kesim için görmezden gelindiği bir düzende kimse bizden hukuk devletine güvenmemizi, adalete inanmamızı beklemesin.”


Net Mesaj: “Haksızlığa, Hukuksuzluğa Boyun Eğmeyeceğiz”

Yavaş, çağrısını şu net sözlerle tamamladı:

“Buradan sesleniyoruz: Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için vardır! Haksızlığa, hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz.”



Muhabir: Haber Merkezi