Muhabir: Politika Gazetesi
Kuzey Kore'den taktik nükleer saldırı tatbikatı
Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’yi nükleer savaş tehlikesine karşı uyarmak için taktik nükleer saldırı tatbikatı yaptığını açıkladı.
Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin bölgede gerçekleştirdiği ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na yanıt olarak taktik nükleer saldırı tatbikatı yaptığını duyurdu. Yapılan açıklamada, taktik nükleer saldırı senaryosu çerçevesinde 2 Eylül sabahı gerçekleştirilen tatbikatın “düşmanı gerçek nükleer savaş tehlikesine karşı uyarma” amacını taşıdığı belirtildi. Hedef olarak belirlenen adanın 150 metre üstünde patlayan seyir füzelerinin “nükleer saldırı görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiği” kaydedilen açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer kuvvetlerinin “savaşı caydırmak, barış ve istikrarı sağlamak” için hazırlıklarını sürdüreceği vurgulandı.
Sarı Deniz istikametine füze fırlatmıştı
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin dün Sarı Deniz istikametine doğru birden fazla seyir füzesi fırlattığını açıklamıştı. Pyongyang'ın adımı, ABD ve Güney Kore'nin geçtiğimiz 21 Ağustos'ta başlattığı 11 günlük ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na misilleme olarak yorumlanmıştı.
Yorumlar
Trend Haberler

3 Mayıs Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Açıklandı! İşte Kazanan Numaralar...

Sayısal Loto Ne Zaman Çekilecek? 3 Mayıs 2025 Cumartesi Sayısal Loto Çekilişi Saat Kaçta? İşte Canlı Yayın Bilgileri;

Eren Elmalı'dan Kötü Haber! Eren Elmalı'nın Durumu Nasıl? Eren Elmalı'ya Ne Oldu?

Sarıyer'de Korkutan Olay! Maslak'ta Yol Çöktü!

Garanti BBVA'dan Beklenen Erişim Açıklaması Geldi! Garanti Mobil Bankacılık'taki Erişim Sorunu Çözüldü Mü?

Acun Ilıcalı Rahat Bir Nefes Aldı! Hull City Ligde Kaldı!