Balıkesir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü, zafer yürüyüşü ve Bodoslama konseriyle büyük bir coşkuyla kutlandı. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürüyen binlerce Balıkesirli, Kuvayımilliye’nin başşehrinde Büyük Zafer’in gururunu yaşadı.
Kuvayımilliye’nin başşehri Balıkesir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Gün içerisinde gerçekleştirilen resmi törenlerin ardından akşam saatlerinde düzenlenen zafer yürüyüşü, kentte bayram atmosferini zirveye taşıdı.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla cadde ve sokakları doldurdu.
Zafer yürüyüşüne Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın’ın yanı sıra CHP’nin 2018 Cumhurbaşkanı Adayı ve önceki dönem milletvekili Muharrem İnce, CHP önceki dönem milletvekili Namık Havutça, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir İl Başkanı Fikret Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
“BALIKESİR’İMİZ ATATÜRKÇÜDÜR, CUMHURİYETÇİDİR”
Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde vatandaşlara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, hemşehrilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
30 Ağustos 1922’de milletin kendi kaderine sahip çıktığını ve “bitti” denilen yerde umudun yeniden ayağa kalktığını belirten Akın, Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta kesin zafere dönüştüğünü söyledi.
Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bir millet, kendi iradesiyle tarihin yönünü değiştirdi. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere dönüştü. Bu büyük yürüyüşün başında, milletimizin bağımsızlık iradesine inanan büyük bir komutan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk vardı.”
Zaferin, Türk milletinin kendi kaderini kendi elleriyle yazabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Akın, milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“Bugün bütün Kuvayımilliyeciler bir aradayız. Bizim anlayışımızda milli birlik ve beraberlik vardır. Ötekileştirmek yoktur. Bir olmak ve beraber olmak vardır. Çünkü biliyoruz ki ancak bir olursak, beraber olursak başarılı oluruz. Balıkesir’imiz Atatürkçüdür. Balıkesir’imiz Cumhuriyetçidir hemşehrilerim.” diyen Akın, Balıkesirlilerin devletine ve milletine bağlılığının güçlü olduğunu ifade etti.
Kendisinin de Kuvayımilliyeci olmaktan ve İstiklal Madalyası sahibi dedesi Ahmet Akın’ın torunu olmaktan gurur duyduğunu belirten Akın, “Bir Kuvayımilliyeci olmaktan, İstiklal Madalyası sahibi dedem Ahmet Akın’ın torunu olmaktan gurur ve onur duyuyorum.” dedi.
“BALIKESİR, KUVAYI MİLLİYECİDİR”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Balıkesir’de her yıl büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten Ahmet Akın, Atatürk’e seslenerek Balıkesir’in Cumhuriyet ve Kuvayımilliye değerlerine bağlılığını vurguladı.
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ey Atatürk, Balıkesir ve Balıkesirliler izindedir. Balıkesir, Kuvayımilliyecidir. Aynı Bandırma Vapuru’ndakilerin inancıyla devam etmektedir.”
Akın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm komutanlarını, silah arkadaşlarını, cephede ve cephe gerisinde mücadele eden Kuvayımilliye kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla andı.
Konuşmasının sonunda ise “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerini kullandı.
BODOSLAMA KONSERİYLE ZAFER COŞKUSU
Zafer yürüyüşünün ardından kutlamalar Avlu’da düzenlenen Bodoslama konseri ile devam etti. Konserde vatandaşlar müzik eşliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan program kapsamında kent genelinde gün boyunca farklı etkinlikler gerçekleştirilirken, 30 Ağustos’un milli mücadele ve bağımsızlık açısından taşıdığı anlam da çeşitli etkinliklerle gençlere ve vatandaşlara aktarıldı.
GENÇLER ZAFERİN İZİNDE DUMLUPINAR’DA
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamını ve ruhunu gençlere daha yakından hissettirmek amacıyla Bandırma Gençlik Merkezi’nde eğitim alan öğrencileri Kütahya Dumlupınar’a götürdü.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin gerçekleştiği toprakları ziyaret eden gençler, Kurtuluş Savaşı’nın izlerini yerinde görme fırsatı buldu.
Dumlupınar’da bağımsızlığın, vatan sevgisinin ve milletin azminin izlerini takip eden öğrenciler, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda mücadele eden tüm kahramanları rahmet, minnet ve saygıyla andı.
Balıkesir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Kuvayımilliye ruhu, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yaşanan coşkulu görüntülerle kentin dört bir yanında bayram havası oluşturdu.















