Kütahya'da Yarın Okullar Tatil mi? 4 Mayıs 2026 Pazartesi Valilik Son Dakika Açıklaması
Kütahya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu kuvvetli yağış ve kar uyarısının etkisi altına giriyor. 1 Mayıs resmi tatili ve hafta sonu tatilinin ardından yarın ders başı yapacak olan binlerce öğrenci ve veli, mayıs ayında kışı geri getiren kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle "4 Mayıs Pazartesi Kütahya'da okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor.
Kütahya Valiliği'nden Tatil Açıklaması Geldi mi?
3 Mayıs Pazar akşamı itibarıyla Kütahya Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü için il genelinde eğitim-öğretime ara verildiğine dair resmi bir tatil kararı açıklanmamıştır. Mevcut bilgilere göre; Kütahya merkez ve Domaniç, Emet, Gediz, Simav, Tavşanlı başta olmak üzere tüm ilçelerdeki okullarda eğitim-öğretim planlandığı şekilde devam edecektir. Valilikten kar veya buzlanmaya yönelik bir idari izin duyurusu gelmediği sürece öğrenciler sabah saatlerinde ders başı yapacaktır.
Meteoroloji'den Kütahya İçin Sarı Kodlu Uyarı
-
Hava Durumu: Kütahya genelinde pazartesi günü kar sağanaklı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir.
-
Kuvvetli Kar Uyarısı: Yağışların yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması, yüksek kesimlerde ve geçitlerde ulaşımı zorlaştırması beklenmektedir.
-
Sıcaklık Değerleri: Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerek kış değerlerine inecek. Gündüz en yüksek sıcaklığın 4°C, gece ise 2°C olması öngörülmektedir.
-
Yağış İhtimali: Gün genelinde kar yağışı ihtimali %40 seviyelerinde seyretmektedir.
-
Rüzgar ve Nem: Rüzgarın kuzeybatı yönünden saatte 15 mil (24 km/sa) hızla esmesi, nem oranının ise %84 civarında olması tahmin edilmektedir.
-
Uyarılar: Buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların, özellikle de taşımalı eğitim servislerinin trafikte tedbirli olması önerilmektedir.

