Gebze'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı: 7 Dönüm Alan Zarar Gördü

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Cumaköy Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Yangın, 23 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 01.15 sularında ormanlık alanda başladı.

A A 20250723 38633785 38633783 K O C A E L I D E O R M A N L I K A L A N D A C I K A N Y A N G I N K O N T R O L A L T I N A A L I N D I

Yangına Müdahale 3 Saat Sürdü

İhbar üzerine bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, belediye çalışanları ve çok sayıda gönüllü vatandaş sevk edildi. Karadan yürütülen müdahale yaklaşık 3 saat sürdü. Zorlu çalışmanın ardından alevler sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

A A 20250723 38633785 38633780 K O C A E L I D E O R M A N L I K A L A N D A C I K A N Y A N G I N K O N T R O L A L T I N A A L I N D I

7 Dönümlük Ormanlık Alan Zarar Gördü

Yangında, ilk belirlemelere göre 7 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, ilgili birimlerin bölgedeki soğutma ve güvenlik çalışmaları devam ediyor.

Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Yangının yeniden alevlenmemesi için ekipler soğutma işlemlerini titizlikle sürdürüyor. Yetkililer, bölge halkına ormanlık alanlarda dikkatli olunması konusunda yeniden uyarılarda bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı