Kenya’da Sel Felaketi Derinleşiyor: Ölü Sayısı 62’ye Çıktı! Nairobi’de Yaşam Durma Noktasında
Doğu Afrika ülkesi Kenya, son yılların en şiddetli yağış ve sel felaketiyle pençeleşiyor. 6 Mart’ta başlayan ve 17 vilayette etkisini gösteren yağışlar sonrası Kenya İçişleri Bakanlığı acı bilançoyu güncelledi. Yapılan resmi açıklamaya göre, sel sularına kapılarak hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye yükseldi.
Can Kaybında Korkutan Artış: En Çok Kayıp Başkentte!
Sel felaketinin merkez üssü haline gelen başkent Nairobi, can kayıplarının en yoğun yaşandığı bölge oldu. Yetkililerin paylaştığı demografik verilere göre hayatını kaybedenlerin:
46'sı erkek, 8'i kadın, 8'i çocuk olduğu açıklandı.
Arama kurtarma ekipleri, suların çekilmeye başladığı bölgelerde yeni cansız bedenlere ulaşılmasıyla rakamın maalesef daha da artmasından endişe ediyor.
17 Vilayet Sular Altında: Binlerce Aile Tahliye Edildi
Yağışların etkilediği 17 farklı vilayette altyapı tamamen çökmüş durumda. Bölgeden gelen bilgilere göre:
Ulaşım Felç: Ana yollar ve köprüler sel sularıyla yıkıldı.
Temel Hizmetler Kesildi: Birçok bölgede elektrik ve temiz su arzı sağlanamıyor.
Evleri sular altında kalan binlerce aile, güvenli bölgelere ve geçici barınma merkezlerine tahliye edildi.


