A Milli Futbol Takımı'mızın Belçika ve Fransa ile oynayacağı kritik karşılaşmalar öncesinde teknik direktör Sergen Yalçın tarafından açıklanan aday kadro futbol gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Sınır tanımayan heyecanın yaşandığı milli arada futbolseverlerin en çok merak ettiği ve arama motorlarında akın ettiği konuların başında ise genç yıldız Kenan Yıldız'ın kadroda yer almama gerekçesi geldi.

Juventus'ta forma giyen milli futbolcunun milli takım kampına neden dahil edilmediği nihayet netlik kazandı.


Sergen Yalçın'dan Kenan Yıldız Açıklaması: "Gelmek İstedi Ama..."

Aday kadronun duyurulmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Takım Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Kenan Yıldız'ın durumuna bizzat açıklık getirdi. Yıldız futbolcunun fedakarlık yapmak istediğini belirten Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Kenan'la yaptığımız konuşmada, sakat olmasına rağmen millî takıma gelmek istediğini söyledi. Kulübü ise tedavisinin orada devam etmesini istedi. Bu yüzden orada kaldı."


Sol Ayağında Kırık Tespit Edilmişti

İtalya Serie A devi Juventus'ta sergilediği performansla göz dolduran genç yeteneğin yaşadığı talihsiz sakatlık sürecinin detayları da ortaya çıktı. Yapılan kontrollerde Kenan Yıldız'ın sol ayağındaki beşinci metatars kemiğinin tabanında kırık tespit edildiği ve oyuncunun 31 Ağustos 2026 tarihinde başarılı bir operasyonla ameliyat edildiği öğrenildi.

Muhabir: Haber Merkezi