Kars’ta Dondurucu Ayaz Kapıda! 6 Mart Cuma Okullar Tatil mi? Kars Valiliği Son Dakika Açıklaması!
Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Kars, güne adeta buz keserek başladı. 6 Mart 2026 Cuma sabahı itibarıyla etkisini artıran dondurucu soğuklar ve gizli buzlanma riski, binlerce öğrenci ve veliyi tek bir soruya kilitledi: "Kars'ta bugün okullar tatil mi?" Gece saatlerinde termometrelerin -13 dereceyi gördüğü kentte, ulaşım güvenliği ve öğrencilerin sağlığı öncelikli gündem maddesi haline geldi. İşte Kars Valiliği’nden gelen son bilgiler ve meteorolojik veriler:
KARS VALİLİĞİ’NDEN TATİL DUYURUSU GELDİ Mİ?
6 Mart Cuma sabahı itibarıyla Kars Valiliği tarafından il genelinde eğitimin tatil edildiğine dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Kars merkez ve ilçelerinde ders zilinin planlandığı saatte çalması bekleniyor.
Ancak, valilik koordinasyonundaki kriz merkezi; özellikle yüksek rakımlı Sarıkamış, Digor ve Susuz gibi ilçelerde taşımalı eğitim rotalarını ve köy yollarındaki buzlanma durumunu anlık olarak denetliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaymakamlıklardan gelebilecek yerel tatil haberleri için gözler resmi kanallara çevrilmiş durumda.





