Rize'ye Mevsimin İlk Karı Düştü! Ovit Dağı ve Kaçkar Yaylaları Beyaza Büründü

Karadeniz'de kış yüzünü göstermeye başladı! Rize’nin yüksek kesimleri, mevsimin ilk kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Özellikle İkizdere ilçesi sınırlarında yer alan 2.640 rakımlı Ovit Dağı ve Kaçkar Dağları çevresindeki yaylalar, kar yağışı sonrası kartpostallık görüntülere sahne oldu.


Rize'de Kar Yağışı Etkili Oldu: İşte Kar Alan Bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından, Rize’nin iç ve yüksek kesimlerinde hava sıcaklıkları hızla düştü. Dünkü sağanak yağış, gece saatlerinden itibaren yüksek rakımlarda kar yağışına dönüştü.

Kar Yağan Bölgeler: Ovit Dağı (2640 metre rakım), Kaçkar Dağları yaylaları, İkizdere’nin yüksek köyleri, Ayder Yaylası'na yakın bölgeler

Bölge halkı kar sürpriziyle güne uyanırken, birçok doğa tutkunu ve fotoğrafçı, bölgedeki manzaraları görüntülemek için yaylalara akın etti.


A A 20250919 39158399 39158390 R I Z E D E Y U K S E K K E S I M L E R E K A R Y A G D I


Kar Kalınlığı 10 Santimetreye Ulaştı!

Sabah saatlerinde yapılan ölçümlere göre, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı. Özellikle Kaçkarlar'ın kuzey yamaçlarında yoğun kar yağışı gözlendi.

Yaylalarda bulunan bazı ahşap evlerin çatıları karla kaplandı. İlk karın heyecanı, bölgede yaşayanlar kadar yaylaya çıkan ziyaretçilerin de yüzünü güldürdü.


A A 20250919 39158399 39158394 R I Z E D E Y U K S E K K E S I M L E R E K A R Y A G D I


Ulaşımda Dikkat: Sürücülere Uyarı Geldi

Ovit Geçidi ve çevresindeki yolların yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayları yaşandığı bildirildi. Yetkililer, sürücülerin dikkatli olması, kış lastiği kullanması ve gece saatlerinde mecbur kalmadıkça yola çıkmaması gerektiğini vurguladı.

Kar Yağışı Devam Edecek Mi?

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Rize’nin 1500 metre üzerindeki bölgelerinde önümüzdeki 48 saat boyunca aralıklı kar yağışları bekleniyor. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıklar sıfırın altına düşmeye devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı