Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaybolan 22 yaşındaki Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Hamza Duras'ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları üçüncü gününde de aralıksız devam ediyor.
AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara jandarma, polis, orman ekipleri ve gönüllüler destek veriyor.
Karabük'te kaybolan üniversite öğrencisini arama çalışmaları sürüyor
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaybolan 22 yaşındaki Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Hamza Duras'tan günlerdir haber alınamıyor. İstanbul'a gideceğini söyleyerek evden ayrıldığı belirtilen genç için başlatılan arama çalışmaları üçüncü gününde de yoğun şekilde devam ediyor.
Son olarak Kent Ormanı'nda görüldü
Ekiplerin yaptığı incelemelerde Hamza Duras'ın en son Safranbolu Kent Ormanı Çamtarla mevkisinde görüldüğü belirlendi. Bunun üzerine arama faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırıldı.
AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara jandarma, polis, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler katılıyor.
49 personel, dron ve iz takip köpeği görev yapıyor
Kayıp gence ulaşabilmek için bölgede 49 personel, 16 araç, 4 dron ve iz takip köpeğiyle kapsamlı arama çalışması yürütülüyor. Ekipler, geniş ormanlık alanı metre metre tarayarak Hamza Duras'a ait herhangi bir ize ulaşmaya çalışıyor.
Baba Şenol Duras: "Ümidimizi koruyoruz"
Oğlunun bulunmasını umutla bekleyen baba Şenol Duras, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirterek arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
Üç gündür devam eden çalışmalarda henüz herhangi bir bulguya ulaşılamadığını ifade eden Duras, şu değerlendirmede bulundu:
"İnşallah çocuğumuzun çıkıp gelmesini bekliyoruz. Orman çok geniş bir alan olduğu için ekipler her noktayı titizlikle arıyor. Şu ana kadar herhangi bir eşyasına da rastlanmadı. Bu nedenle bir yerlerden sağ salim çıkacağına dair umudumuzu koruyoruz."
Yetkililer, arama çalışmalarının bölgedeki farklı noktalarda kesintisiz şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.



