SON DAKİKA | Kar Fırtınası Türkiye’yi Vurdu! 30 Aralık Salı Günü 14 İl ve Üniversitelerde Okullar Tatil Edildi (Tam Liste)
Rusya ve Balkanlar üzerinden gelen dondurucu soğuk hava dalgası Türkiye genelinde hayatı durma noktasına getirdi. Başta Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz olmak üzere, kar esaretinin yaşandığı illerden peş peşe kar tatili haberleri geliyor. Valiliklerin son dakika açıklamalarına göre 30 Aralık 2025 Salı günü birçok ilde ders zili çalmayacak.
İşte kar tatili ilan edilen tüm iller ve idari izin detayları:
30 Aralık Salı Okulların Tatil Edildiği İller Listesi
Meteorolojik uyarıların ardından 14 ilde ve çok sayıda ilçede eğitime ara verildi. İşte o iller:
1. Elazığ ve Mardin (2 Gün Tatil)
Elazığ: Valilik, aşırı buzlanma ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 30 ve 31 Aralık tarihlerinde 2 gün ara verildiğini duyurdu.
Mardin: İl genelindeki tüm okullar 30 Aralık Salı günü tatil edildi. Ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesi 2 gün süreyle dersleri durdurdu.
2. Karabük ve Bolu (Üniversiteler Dahil)
Karabük: Vali Mustafa Yavuz, tüm kademelerde eğitime ara verdi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) final sınavlarını erteledi.
Bolu: Okulların yanı sıra rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an kursları da tatil. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) eğitime ara verdi.
Diyarbakır: Buzlanma riski nedeniyle il genelinde 1 gün ara.
Van: Kar ve sis nedeniyle tüm okullar, RAM ve ADEM merkezleri dahil tatil edildi.
Batman: Gece beklenen don riski nedeniyle eğitime ara verildi.
Sakarya: Akyazı, Karasu ve Hendek ilçelerinde taşımalı eğitim ve bazı köylerde okullar tatil.
Düzce: Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde tüm okullar kapalı.
Zonguldak: İl genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için tatil kararı alındı.
Siirt: Okullar tatil edilirken, motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı!
Kastamonu: 8 ilçede tüm kademeler, 3 ilçede ise taşımalı eğitime ara verildi.
Artvin: Şavşat ilçesinde eğitim durdu.
Hakkari: İl genelindeki tüm okullar ve RAM merkezleri kapalı.





