Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan ve tüm Türkiye’yi dehşete düşüren silahlı saldırının kan donduran detayları netleşti.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren failin aynı okulda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi olduğunu duyurdu. Vali Ünlüer, saldırıda biri öğretmen olmak üzere toplam 4 can kaybı yaşandığını ve 20 kişinin yaralandığını belirterek acı tabloyu paylaştı.
Okul Çantasından Ölüm Çıktı: "Babasına Ait Silahla Gelmiş"
Vali Mükerrem Ünlüer, saldırganın kimliği ve olayın oluş şekliyle ilgili çarpıcı detaylar verdi. Edinilen bilgilere göre; 8. sınıf öğrencisi olan fail, sabah okula sırt çantasında sakladığı, babasına ait olduğu düşünülen ateşli bir silahla geldi. Henüz ergenlik çağındaki bir çocuğun, sınıflara girerek gerçekleştirdiği saldırı, okulda büyük bir katliama dönüştü.
📋 Saldırının Korkunç Bilançosu
Vali Ünlüer’in paylaştığı verilere göre can kaybı ve yaralı sayısı şu şekilde:
- Can Kaybı: 4 kişi (1 Öğretmen, 3 Öğrenci)
- Yaralı Sayısı: 20 kişi (4'ünün durumu ağır)
- Saldırı Hedefi: 5. sınıf öğrencilerinin bulunduğu iki ayrı derslik.
Vali Ünlüer: "İki Sınıfa Girip Ateş Açmış"
Olayın vahametini vurgulayan Vali Mükerrem Ünlüer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"8. sınıf öğrencisi, okulun öğrencisi çocuğumuz, sırt çantasında babasına ait olduğunu düşündüğümüz silahla okula gelip, 5. sınıf öğrencilerinin olduğu iki sınıfa girerek yaralamalara ve ölümlere neden olmuştur. Şu ana kadar maalesef 4 vefatımız var, biri öğretmen, 3'ü öğrenci. 20 de yaralımız var, 4'ü ağır yaralı."



