Beşiktaş'ın geçen sezonun devre arasında Göztepe'den 5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Junior Olaitan için dikkat çeken bir transfer iddiası gündeme geldi.

Olaitan'ın menajerinin siyah-beyazlı yönetime, devre arasında 30-35 milyon euro bandında teklifler getirebileceğini söylediği öne sürüldü. Beşiktaş yönetiminin ise oyuncuyu devre arasında göndermeye sıcak bakmadığı ve olası teklifleri sezon sonunda değerlendirmeyi düşündüğü belirtildi.


Beşiktaş'ta sergilediği performansla dikkat çeken Junior Olaitan'ın Avrupa kulüplerinin transfer listesine girdiği iddia edildi.

Siyah-beyazlıların geçen sezonun devre arasında Göztepe'den 5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Beninli futbolcunun menajerinin Almanya ve İngiltere'den bazı kulüplerle temas halinde olduğu belirtildi.

Beşiktaş'ın Olaitan ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Anlaşmada ayrıca futbolcunun sonraki satışından Göztepe'ye yüzde 20 pay verilmesine ilişkin madde olduğu aktarılıyor.


Menajerinden Beşiktaş'a 30-35 Milyon Euroluk Teklif Mesajı

Transfer iddiasının en dikkat çeken bölümü ise Olaitan'ın menajeri ile Beşiktaş yönetimi arasında gerçekleştiği öne sürülen görüşme oldu.

Kaynakta yer alan iddiaya göre menajeri, siyah-beyazlı yöneticilere:

"İsterseniz size devre arasında 30-35 milyon euro bandında teklifler getirebilirim."

mesajını iletti.


Beşiktaş yönetiminin ise Olaitan'ın performansından memnun olduğu ve devre arasında ayrılığa sıcak bakmadığı belirtildi. Siyah-beyazlıların gelecek teklifleri sezon sonunda değerlendirebileceğini menajerine ilettiği öne sürüldü.

Bu aşamada Beşiktaş'a ulaşmış 30 veya 35 milyon euroluk resmi bir teklif bulunduğuna ilişkin kaynakta herhangi bir bilgi yer almıyor. Söz konusu rakam, menajerin getirebileceğini söylediği iddia edilen teklif aralığını ifade ediyor.

Olaitan 30 Milyon Euroyu Aşarsa Rekor Gelebilir

Olaitan'ın olası transfer bedeli Türk futbolu açısından da dikkat çekici bir seviyeye ulaşabilir.


Kaynakta, futbolcunun 30 milyon euronun üzerinde bir bedelle satılması halinde Sacha Boey ve Ferdi Kadıoğlu'nun satış rakamlarını geride bırakabileceği ifade ediliyor.

Ancak bu aşamada gerçekleşmiş bir transfer ya da kesinleşmiş bonservis bedeli bulunmadığı için rekor ihtimali de olası bir satışa bağlı.

Olaitan, Beşiktaş formasıyla şu ana kadar 13 resmi karşılaşmada görev aldı. Gol kaydedemeyen futbolcu, takım arkadaşlarına yaptığı 6 asistle hücumdaki katkısını gösterdi.

Beşiktaş'ın sezon sonunda oyuncu için gelecek tekliflere nasıl yaklaşacağı ve Avrupa'dan hangi kulüplerin resmi adım atacağı şimdiden merak konusu oldu.

Muhabir: Haber Merkezi