İzmir’in tatil cenneti Çeşme’de başlayan yangın kontrol altına alınamıyor. Ziraat alanlarında başlayarak ormanlık bölgeye sıçrayan yangın, otoyola kadar ulaştı. İzmir-Çeşme Otoyolu trafiğe kapatıldı.
Dün öğle saatlerinde başlayan ve ziraat alanlarından makilik alanlara sıçrayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangının İzmir-Çeşme Otoyolu’na ulaşmasıyla birlikte, ulaşımda ciddi aksamalar yaşanıyor.
· Çeşme yönünde Zeytinler gişeleri,
· İzmir yönünde Alaçatı gişeleri ulaşıma kapatıldı.
Yetkililer, alevlerin sürücüler için büyük risk oluşturduğunu belirterek, bu bölgelerde tüm geçişlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.
Eski Çeşme Yolu da Kapatıldı
Yangının etkisi yalnızca otoyolla sınırlı kalmadı. Eski Çeşme Yolu üzerinde de çift yönlü trafik engellendi:
· Çeşme’den Urla yönüne: Kutlu Aktaş Barajı mevkii,
· Urla’dan Çeşme yönüne: Zeytinler Kavşağı mevkii geçişlere kapatıldı.
Bu bölgelerdeki sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi.
Alternatif Güzergah: Ildır ve Karaburun Üzerinden Ulaşım
Çeşme’ye ulaşım, şu an için yalnızca İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) kavşağı üzerinden Karaburun ve Ildır güzergahları aracılığıyla sağlanabiliyor. Ancak bu güzergahların da yoğunluk nedeniyle zaman zaman tıkandığı bildiriliyor.
Yetkililer, vatandaşları mecbur kalmadıkça bölgeye giriş yapmamaları ve güvenlik uyarılarını dikkate almaları konusunda uyardı.