19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Balıkesir’in İvrindi ilçesinde düzenlenen resmi törenler ve gençlerin hazırladığı etkinliklerle kutlandı.

İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, ilçe protokolüyle birlikte gençlerin bayram coşkusuna katılarak anlamlı bir mesaj yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 107. yıl dönümünde, ilçedeki geniş katılımlı resmi kutlama programı İvrindi İlçe Stadı’nda gerçekleştirildi.


703702032 122221256870335762 4990928390800066006 N


İvrindi İlçe Stadı’nda Resmi Tören ve Ödül Takdimi

İlçe stadında organize edilen kutlama programına ilçenin mülki, idari ve siyasi erkanı ile çok sayıda vatandaş yoğun katılım gösterdi. Bayram programında yer alan isimler ve gruplar şunlar oldu:

  • Faruk Atar (İvrindi Kaymakamı)

  • Önder Lapanta (İvrindi Belediye Başkanı)

  • Mülki ve İdari Amirler

  • Siyasi Parti Temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten resmi konuşmaların yapılması ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.


700907944 122221256798335762 3714239978892976719 N


Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Programın son bölümünde, Gençlik Haftası münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen kültürel etkinlikler ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Başarılı öğrencilere hediyeleri İvrindi Kaymakamı Faruk Atar, Belediye Başkanı Önder Lapanta ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından ilçe stadındaki resmi kutlama programı sona erdi.


701296342 122221257944335762 7724209102905928499 N


Belediye Başkanı Önder Lapanta'dan 19 Mayıs Mesajı

Kutlamaların ardından bir açıklama yayınlayan İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe yönelik tarihi sözlerine yer vererek şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde ilçe stadında gerçekleştirilen programa Kaymakamımız Faruk Atar, Mülki ve İdari Amirlerimiz, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte katılım sağladık. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından programımız ödül töreni ile son buldu. Ulu Önderimizin de dediği gibi: ‘Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin en kıymetli timsali olacaksınız.’ Tüm gençlerimizin bayramını kutluyoruz."

Muhabir: Nazif İlboz