Muhabir: Politika Gazetesi
İstanbul'da sahte para operasyonunda 2 milyon 942 bin dolar ele geçirildi
İstanbul'da düzenlenen sahte para operasyonunda 2 milyon 942 bin dolar ele geçirildi.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'teki bir matbaada sahte para basıldığına yönelik bilgi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından söz konusu adrese operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi gözaltına aldı.
Baskın yapılan adreste gerçekleştirilen aramada, 50 ve 100 dolarlık banknotlar halinde 2 milyon 942 bin 50 sahte dolar ile 100 dolar ebadının sığdığı toplamda 12 bin sayfadan oluşan ve 12 milyon dolara tekabül edecek özel üretim kağıt ele geçirildi.
Dolar basımında kalıp olarak kullanıldığı değerlendirilen 8 materyal, 3 parçadan oluşan üzerinde sahte para üzerine eklenmek üzere hologramların bulunduğu şeffaf naylonun ele geçirildiği operasyonda, 2 banka çeki, kamera kayıt cihazı, dizüstü bilgisayar ve 2 hard disk, 3 flash bellek, 2 mor ışık, 19 yazıcı ve tarayıcı ile çok sayıda toner, kağıt kesim makinesi, 2 para sayma makinesi, Benjamin Franklin silueti bulanan baskı kalıbı, 6 kap içerisinde sahte para yapımında kullanılan kimyasal maddeye de el konuldu.
Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yorumlar
Trend Haberler
Balıkesirspor le Bandırmaspor Arasında ‘10.5’ Gerilimi! Başkan Mert Alper Acar’dan Murat Karakoyun'a Sert Tepki!
Prof. Dr. İlber Ortaylı Hatıra Ormanı Balıkesir'de Kuruluyor! TEMA Vakfı Fidan Bağışlarını Başlattı!
1.20 Faizli Konut Kredisi İçin Geri Sayım! İşte İlk Evim Kredisi 1 Ağustos Başvuru Şartları ve Hesaplama Tablosu:
Balıkesir Belediye-İş 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Pastal ve Yönetimi İstifa Ederek ÇAĞDAŞ-SEN'e Geçti
Hradec Kralove - Beşiktaş Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta? UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu Yayın Detayları!
Kanal D’de Nefes Kesen Final! Daha 17 11. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Leyla ve Aras İçin Yolun Sonu Mu?





