İstanbul genelinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde arama kurtarma ekiplerinden acı haber geldi.

Su baskınlarının en yoğun hissedildiği noktalardan biri olan Eyüpsultan ilçesinde yürütülen arama faaliyetleri esnasında kayıp olarak aranan bir vatandaşın izine ulaşıldı.

Ekiplerin bölgedeki incelemeleri sonucunda kayıp vatandaşın cansız bedeni bir köprünün altında çıkarıldı. Gelen son dakika bilgisiyle birlikte megakentteki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.


Eyüpsultan’da Köprü Altında Acı Bulgu

Sağanak yağış ve sel sularına kapılarak gözden kaybolan vatandaş için AFAD, emniyet, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından başlatılan hummalı çalışmalar Eyüpsultan bölgesinde yoğunlaşmıştı.

Ekiplerin dere yatakları ve su tahliye noktalarında gerçekleştirdiği titiz arama-taramalar neticesinde, köprü altında bir kişinin hareketsiz yattığı tespit edildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan ilk incelemede vatandaşın hayatını kaybettiği belirlendi.


Arama Kurtarma ve Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Sel sularının çekilmeye başladığı bölgelerde bir yandan tahliye ve temizlik çalışmaları yürütülürken, diğer yandan kayıp ihtimallerine karşı saha taramaları aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, dere yatakları ve su birikintisi riski taşıyan alt geçit ile köprü çevrelerinde tedbirlerin artırıldığını bildirdi.

Bölgede hasar tespit ve arama faaliyetleri çok yönlü olarak devam ederken, sel felaketinden etkilenen noktalarda vatandaşlara yönelik yardım çalışmaları da koordineli şekilde yürütülüyor.

Muhabir: Haber Merkezi