İstanbul Boğazı’nda Sıcak Saatler: Kimyasal Tanker Arıza Yaptı, Gemi Trafiği Çift Yönlü Durduruldu!

İstanbul Boğazı'nda akşam saatlerinde hareketli ve tehlikeli dakikalar yaşandı. Bulgaristan’dan İtalya’ya doğru seyreden 107 metre uzunluğundaki Malta bayraklı kimyasal tanker, Boğaz geçişi sırasında yaşadığı makine arızası nedeniyle Kanlıca açıklarında sürüklenmeye başladı.

Olayın hemen ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı müdahalede bulunurken, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı.


Kanlıca Önlerinde Demir Attı: Kıyı Emniyeti Ekipleri Alarmda

Saat 19.10 sıralarında meydana gelen arıza sonrası, "IVYAN" isimli kimyasal tankerin sürüklenmesini önlemek amacıyla acilen demir atıldı. İhbarın alınmasıyla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ve tahliye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Olay yerine hızlı bir şekilde yönlendirilen müdahale filosu şu araçlardan oluşuyor:

KEGM-4 botu

TAHLİSİYE-2 ve TAHLİSİYE-9 botları

KURTARMA-7 ve KURTARMA-11 römorkörleri


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Resmi Açıklama Geldi

Sıcak gelişmeye ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bulgaristan’dan İtalya’ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı Kanlıca önlerinde makine arızası nedeniyle demir atan IVYAN isimli kimyasal tanker için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KEGM-4, TAHLİSİYE-2, TAHLİSİYE-9 Botumuz, KURTARMA-7 ve KURTARMA-11 Römorkörlerimiz olay yerine ivedilikle yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönde ve geçici olarak askıya alındı."

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arızalanan kimyasal tankeri güvenli bir alana çekmek ve Boğaz trafiğini yeniden normale döndürmek için başlattığı operasyon devam ediyor.

Muhabir: Haber Merkezi