İstanbul’un en yoğun iş merkezlerinden biri olan Levent’te, İsrail Başkonsolosluğu’nun bulunduğu bina önünde silah sesleri yükseldi.
Edinilen ilk bilgilere göre; elinde silahla konsolosluk yakınına gelen bir şahıs, havaya ateş açarak eylem başlattı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.
Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte emniyet güçleri bölgeyi abluka altına aldı. İsrail aleyhine sloganlar attığı iddia edilen ve havaya ateş açan şüpheli ile polis arasında çatıimaların sürdüğü belirtiliyor. İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin resmi bir açıklama beklenirken, olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Ulaşım ve Güvenlik Önlemleri
Saldırı girişimi sonrası Levent Büyükdere Caddesi ve konsolosluğa çıkan ara sokaklarda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bölgedeki plazalarda çalışan vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, emniyet birimleri vatandaşları olay yerinden uzaklaştırarak güvenli bir koridor oluşturdu.
Yaralı Var mı?
İlk belirlemelere göre olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı, kurşunların havaya sıkıldığı öğrenildi. Konsolosluk binasında da herhangi bir hasar meydana gelmediği belirtildi.





