Altın Yatırımcısına "6 Bin Dolar" Müjdesi! İslam Memiş’ten 23 Mart 2026 Kritik Haziran Uyarısı: "Panik Yapan Kaybeder!"


Altın piyasasında son günlerde gözlemlenen dalgalı seyir ve sert geri çekilmeler, yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Küresel piyasalardaki teknik düzeltmelerin etkisiyle değer kaybeden gram ve ons altın tarafında sular durulmazken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten piyasaları sarsacak bir analiz geldi. 23 Mart 2026 Pazartesi günü yaptığı açıklamada Memiş, mevcut tablonun bir "fırsat penceresi" olduğunu vurguladı.


"Düşüşler Teknik Bir Düzeltme, Genel Yön Yukarı!"

Piyasadaki mevcut tabloyu yorumlayan İslam Memiş, yaşanan geri çekilmelerin kalıcı olmayacağını ifade etti. Bu hareketlerin piyasada uzun vadeli bir hasar oluşturmayacağını belirten Memiş, "Kısa vadede dalgalanmalar normaldir; ancak orta ve uzun vadede altın yeniden yükseliş trendine girecek" dedi.


Ons Altın İçin Dev Hedef: 6.000 Dolar!

Gelecek beklentilerini paylaşan İslam Memiş, özellikle ons altın tarafında çıtayı oldukça yükseğe koydu. Analist, ons altının uzun vadeli süreçte 6.000 dolar seviyesine ulaşabileceğini öngördüğünü belirterek, bu rakamın piyasalar için yeni bir normal olabileceğine işaret etti. Gram altın tarafında da yıl içerisinde rekor seviyelerin test edileceğini hatırlattı.


Altın Yatırımcısına 'Psikolojik Baskı' Uyarısı

Fiyatlardaki geri çekilmenin yatırımcılar üzerinde ciddi bir psikolojik baskı oluşturduğunu kabul eden Memiş, şu hayati uyarıyı yaptı:

Panik Yapmayın: Fiyatlardaki teknik düzeltmeler sizi yanıltmasın.

Nakit Pozisyonu Değerlendirin: Nakitte olan yatırımcılar için bu seviyeler, portföye altın ve gümüş eklemek için "muhteşem bir fırsat" niteliği taşıyor.


Haziran Ayı Milat Olacak!

Yılın ikinci yarısına dikkat çeken Memiş, özellikle Haziran ayından itibaren piyasalarda yeni bir yükseliş dalgasının başlayabileceğini ifade etti. Bu dönemde görülecek kritik seviyelerin, yatırımcılar için mevcut pozisyonlarını gözden geçirmeleri ve çıkış ya da ilave yapmaları açısından belirleyici olacağını dile getirdi.

Muhabir: Haber Merkezi