İSLAM MEMİŞ'TEN PİYASALARA "MUHTEŞEM FIRSAT" ÇAĞRISI: Parayı Koruma Yılında Kritik Rota!
Küresel piyasalarda yaşanan sert satış dalgası yatırımcıları tedirgin ederken, Finans Analisti İslam Memiş, 2026 yılını "parayı koruma yılı" olarak ilan ederek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Borsa İstanbul, altın, gümüş ve döviz cephesindeki dalgalanmaları tek tek inceleyen Memiş, elinde nakit veya döviz bulunduran yatırımcılar için piyasalarda "tarihi alım fırsatları" oluştuğunu belirtti.
Borsa İstanbul’da "Düştükçe Topla" Stratejisi
Borsa İstanbul 100 endeksinin 13.694 puan seviyelerinden kapanışını değerlendiren İslam Memiş, endeksin bir süre 13.000-14.000 puan bandında dalgalanacağını öngörüyor. Yıl sonu için 16.000 ve 20.000 puan hedeflerini koruduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcılara "düştükçe topla" taktiğini öneriyor. Analist, özellikle siyasi tartışmaların piyasalar üzerinde yarattığı 12.500-12.800 puan aralığındaki boşluğun dolabileceğine dikkat çekerek, kademeli alımın en doğru taktik olduğunu savundu.
Altın ve Gümüşte Yeni Dönem: "Devletler Topluyor"
Ons altının 4.330 dolar seviyelerine kadar geri çekilmesini fırsat olarak nitelendiren Memiş, devletlerin fiziki altın toplama sürecinde olduğunu vurguladı. Uzman isim, "Önümüzdeki 2 ay boyunca altın toplamaya devam edecekler, alımlar bittiğinde ons altında 4.800-5.000 dolar seviyeleri yeniden konuşulabilir" ifadelerini kullandı. Gram altında ise hedef fiyat beklentilerini yüksek tutan Memiş, yatırımcılara panik yapmadan "koruma" odaklı hareket etmelerini tavsiye ediyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında, gram altının 8.000 TL seviyelerine yerleşebileceği uyarısında bulunuyor.
"Gümüş Tarafını Hiç Kaçırmazdım"
İslam Memiş'in radarına gümüş girdi. Gümüşün ons fiyatındaki sert düşüşü büyük bir şans olarak gören Memiş, "Bugün nakdim olsaydı gümüş tarafındaki bu performansı hiç kaçırmazdım. Gelecekte gümüşün gramı 145-150 TL, onsu ise 96 dolar seviyesine yükseldiğinde bu fırsatın büyüklüğü anlaşılacak" diyerek iddialı bir tahminde bulundu.
Döviz Kurlarında Yükseliş Trendi
Dolar/TL’nin Haziran itibarıyla 46 TL seviyesinde dengelendiğini hatırlatan Memiş, yılın geri kalanında kurun kademeli olarak yükseliş eğiliminde olacağını belirtti. Euro/TL için ise yıl sonu hedefini 62-63 TL olarak duyurdu.
NOT: Yatırım Tavsiyesi Değildir!





