Altın Fiyatlarında Trump Depremi! İslam Memiş Gram Altın İçin 9 Bin TL Rekorunun Şifrelerini Verdi: "Bu İki Şart Olursa..."
Küresel piyasalarda altın ve gümüş fiyatları, ABD Başkanı Trump’ın İran ve Çin’e yönelik açıklamalarıyla adeta bir "hızlı tren" yolculuğuna çıktı. Geçtiğimiz haftayı zirvede kapatan altın, yeni haftada Trump’ın barış umutlarını gölgeleyen sözleriyle kırmızıya döndü. Ünlü finans analisti İslam Memiş, A Haber ekranlarında yaptığı değerlendirmede, yatırımcıların yol haritasını değiştirecek kritik rakamları paylaştı.
Gram Altın İçin "9 Bin TL" Öngörüsü: İşte O Şartlar!
7.000 TL sınırını zorlayan ancak kalıcı olamayan gram altın için İslam Memiş, yıl sonu hedefini 9.000 TL olarak koruyor. Ancak uzman isim, bu dev rekorun gerçekleşmesi için piyasalarda iki ana senaryonun oluşması gerektiğini vurguladı:
Faiz İndirimleri: ABD'den gelecek enflasyon verileri sonrası Fed'in faiz artırım inadını kırması.
Petrol ve Savaş Dengesi: Jeopolitik gerilimlerin azalması ve petrol fiyatlarının 100 doların altına kalıcı olarak inmesiyle altındaki baskının kalkması.
Piyasalarda "Trump" Baskısı: Rakamlar Bir Anda Kırmızıya Döndü!
Memiş, piyasalardaki son durumu şu sözlerle özetledi: "Dün gram altında 100 liralık bir artış vardı ancak Trump'ın son açıklamaları iyimserliği kötümserliğe çevirdi. Şu an ons altın 4.700 dolar, gram altın ise Kapalıçarşı'da 6.860 lira seviyelerinde. Piyasalarda yatay ama gergin bir bekleyiş hakim."
Bu Hafta Ekonomik Ajanda Çok Yoğun (13-15 Mayıs 2026)
Yatırımcıların bu hafta "ekran başından ayrılmaması" gerektiğini belirten Memiş, şu kritik tarihleri işaret etti:
13-14 Mayıs: ABD Enflasyon (TÜFE) ve ÜFE verileri açıklanacak.
Japonya Kararı: Japonya Merkez Bankası'nın faiz kararı küresel likiditeyi etkileyecek.
Trump-Şi Zirvesi: 14-15 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Trump ve Şi Cinping görüşmesi, altının kaderini tayin edebilir.
Gümüşte 100 Dolarlık Rekor Koşusu Başladı!
Altını gölgede bırakan gümüş performansı hakkında konuşan İslam Memiş, "Gümüş geçen haftanın şampiyonuydu. Ons fiyatı 86 doların üzerine çıktı. Eğer 96 dolar direnci aşılırsa, gümüşte 100 dolar üzerindeki rakamları konuşmaya başlayacağız. 2025-2026 döneminin gerçek şampiyonu gümüş olacak" ifadelerini kullandı
NOT: Yatırım Tavsiyesi Değildir!





