Altın ve gümüş piyasalarına ilişkin değerlendirmeleriyle yakından takip edilen finans analisti İslam Memiş, 2026 yılına yönelik kritik uyarılar yaptı.

Yatırımcıları özellikle al-sat yapanlar konusunda uyaran Memiş, önümüzdeki dönemde kazanan ve kaybeden tarafın net biçimde ayrışacağını vurguladı.


“Al-Sat Yapan Yine Kaybedecek”

İslam Memiş’e göre kısa vadeli al-sat hayali kuran yatırımcılar için 2026 son derece zor geçecek. Memiş, piyasaların artık sabırsız yatırımcıyı affetmediğini belirterek şu ayrımı yaptı:

  • Al-sat yapanlar yine kazanamayacak

  • Al-yat yapanlar yine kazanacak

  • Fiyata odaklananlar kaybedecek

  • Miktara odaklananlar kazanacak

Bu yaklaşımın özellikle uzun vadeli yatırım disiplini olmayanlar için ciddi riskler barındırdığını ifade etti.


“Rasyoyu Kullanan Kazanır”

Memiş, yatırımcılara rasyo stratejisini ve portföy çeşitlendirmesini bir kez daha hatırlattı. Altın–gümüş rasyosunun tek başına günlük hareketlerle yorumlanmaması gerektiğini belirten Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Rasyo’nun 69,62’nin altına yükselmesi ya da ons gümüşün 61,57 dolara gerilemesi benim için tek başına bir şey ifade etmiyor. Sistem ne kadarına izin veriyorsa o kadar kazanırsınız.”

Gümüş ve Altın Yorumu: “Benim Paramla Pahalı”

İslam Memiş, gümüş fiyatlarının mevcut seviyelerde pahalı olduğunu savunurken, ons altın için de dikkat çeken bir bant aralığı verdi.

  • Ons Altın Mevcut Seviye: 4.300 dolar

  • Yukarı Potansiyel: 4.800 dolar

  • Aşağı Risk: 3.800 dolar

Memiş’e göre altın fiyatları için yukarıda da aşağıda da 500 dolarlık alan bulunuyor ve piyasa yılı bitirmeden yönünü netleştirmek zorunda.

“2026 Karar Yılı Olacak”

Ünlü analiste göre 2026, yatırımcılar için sadece kazanç değil, strateji yılı olacak. “Miktar mı, fiyat mı?” sorusuna yanlış cevap verenlerin ciddi zararlarla karşılaşabileceğini belirten Memiş, özellikle panikle işlem yapanları uyardı.

“Yılı tamamlamadan piyasa ‘karar ver’ diyor. Sabırsız olan kaybeder, disiplinli olan kazanır.”

Muhabir: Haber Merkezi