Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni haftaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yatırımcılara hem iç hem de dış piyasalarda dikkat edilmesi gereken başlıkları sıraladı.


Memiş, haftanın “sakin ama fırsat dolu” geçeceğini belirtti.


💰 Yurt İçinde Siyaset, Dışarıda ABD Enflasyonu Gündemde

İslam Memiş, Türkiye piyasalarında bu hafta siyasi tartışmaların ve açıklamaların yoğun olacağını belirtti.
“Yurt içinde siyasetin hareketli, dışarıda ise ABD verilerinin belirleyici olacağı bir haftaya giriyoruz.” ifadelerini kullanan Memiş, özellikle ABD enflasyon verisinin piyasalar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Memiş, “Her ayın ikinci haftasında olduğu gibi ABD’de açıklanacak enflasyon verisi küresel piyasalar için belirleyici olacak.” dedi.


🌎 ABD’de “Hükümet Kapalı” Belirsizliği

Memiş, ABD’de yaşanan “hükümetin kapanması” tartışmalarının verilerin zamanında açıklanmasını zorlaştırabileceğini vurguladı.
Ancak bu durumun kalıcı olmayacağını söyleyerek, “Kötümser değilim, kısa sürede yeniden açılır.” değerlendirmesini yaptı.

Uzman, Perşembe ve Cuma günlerinin hem küresel hem de yerel piyasalar açısından önemli fiyat hareketlerine sahne olabileceğini söyledi.


📈 “Sakin Ama Fırsat Kollayan Bir Piyasa”

İslam Memiş, haftanın genelinde büyük bir olumsuzluk beklemediğini belirterek yatırımcıları panikten uzak durmaya davet etti:

“Olumsuz bir tablo yok. Sakin ama fırsat kollayan bir piyasa bizi bekliyor. Yatırımcıların sabırlı ve temkinli olması gerekiyor.”

Memiş’in açıklamaları, özellikle altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Muhabir: Haber Merkezi