Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın vefatının ardından ailesi tarafından yapılan resmi açıklamada, defin işlemlerinin gerçekleştirildiği Fatih Camii Haziresi’nin şu an için ziyarete kapalı olduğu bildirildi.


3871948 1E8Ada0Af6Ec4B7Eba78Fd734615454C 640X640


Yapılan bilgilendirmede, hazire alanında kapsamlı restorasyon çalışmaları yürütüldüğü vurgulandı.


Ziyaretler Ne Zaman Başlayacak?

Tarih tutkunlarının ve sevenlerinin merakla beklediği "ziyaretler ne zaman açılacak?" sorusuna da aileden yanıt geldi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte hazirenin Haziran ayı başında ziyarete açılması planlanıyor.


Resmi Duyurular Takip Edilecek

Ortaylı ailesi, "Bilgilendirme" başlığıyla yaptığı açıklamada; hazirenin açıldığı tarihte resmi sosyal medya hesapları üzerinden gerekli duyuruların yapılacağını belirtti. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına, Haziran ayına kadar bölgeye yapılacak ziyaretlerin kısıtlı olacağı önemle hatırlatıldı.

Muhabir: Haber Merkezi