Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (HAYKOOP) seçimli genel kurulunda önemli bir karar alındı. Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen, HAYKOOP Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.
Tarım ve hayvancılık sektöründe ülke çapında etkili çalışmalar yürüten HAYKOOP’un yeni yönetimi belli oldu. Seçimli genel kurulda delegelerin oylarıyla belirlenen yeni kadroda, Balıkesirli Faruk Özen’in Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesi Balıkesir’de büyük memnuniyet yarattı.
Yeni Yönetim 4 Yıllığına Görevde
Genel kurul sonucunda HAYKOOP Merkez Birliği’nin 2025-2029 dönemi yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:
· Ahmet Ertürk (Aydın) – Genel Başkan
· Faruk Özen (Balıkesir) – Genel Başkan Yardımcısı
· Nurettin Çakır (Bursa) – Genel Başkan Yardımcısı
· H. İbrahim Bilir (Eskişehir) – Yönetim Kurulu Üyesi
· Yakup Çiçek (Konya) – Yönetim Kurulu Üyesi
“Hayvancılıkta Söz Sahibi Kurum Olmanın Gururunu Yaşıyoruz”
Göreve seçilmenin ardından açıklamada bulunan Faruk Özen, HAYKOOP’un bugün geldiği noktada büyük bir emek ve vizyonun etkili olduğunu belirterek şunları söyledi:
"2013 yılında kayyumdan 500 bin TL borçla devralınan Merkez Birliğimiz, bugün kendi binasında hizmet veren ve Türkiye hayvancılığında söz sahibi bir kurum haline geldi. Bu süreçte önemli rol oynayan Ahmet Ertürk Başkanımızın liderliğinde hep birlikte örnek bir yapı kurduk."
Özen, bugüne kadar görev yapan tüm yöneticilere de teşekkür ederek, önümüzdeki 4 yıllık süreçte kooperatifçilik ve hayvancılık adına daha büyük hedeflere odaklanacaklarını ifade etti.