Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde yaşamını yitirmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Hakkında konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararı verilen emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur’un savcılık ifadesinde, dil altı hapından güvenlik kamerası görüntülerine kadar birçok konu soruldu.

Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan koğuş arkadaşları Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım hakkında ev hapsi olarak bilinen konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararı verildi.


Soruşturmanın ardından Hasan Atilla Uğur’un savcılıkta verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıktı.

Savcılıkta Uğur’a Kozinoğlu’nun rahatsızlandığı sırada verilen dil altı hapının nereden temin edildiği, kullanılan tansiyon cihazı, güvenlik kameralarına yansıdığı belirtilen görüntüler ve Kozinoğlu’nun odasından çıkarılan bardakla ilgili sorular yöneltildi.

Dil Altı Hapının Nereden Geldiği Soruldu

Hasan Atilla Uğur, ifadesinde Kozinoğlu’nun rahatsızlandığı sırada kendisine seslendiğini ve göğsünün sıkıştığını söylediğini anlattı.

Uğur, Kozinoğlu’nun istemesi üzerine kendisine dil altı hapı verdiğini belirtirken, ilacı nereden alıp verdiğini hatırlamadığını söyledi. Rahatsızlık sırasında kullanılan tansiyon cihazının da nereden getirildiğini hatırlamadığını ifade etti.


Savcılık sorgusunda Uğur’un geçmişte verdiği ifadeler de gündeme geldi.

Daha önceki beyanlarıyla son ifadesi arasındaki bazı farklılıklar sorulan Uğur, geçmişte kendisine ait olduğu belirtilen ve cezaevi görevlilerinin görevlerini yerine getirdiğine ilişkin ifadeyi kabul etmedi.

Uğur’un önceki anlatımında Kozinoğlu’nun rahatsızlanmadan hemen önce kendi odasına uğradığını söylediği de hatırlatıldı. Uğur ise son ifadesinde olayı yanlış hatırlıyor olabileceğini belirtti.


Kamera Görüntülerindeki Cisim ve Bardak da Soruldu

Savcılığın üzerinde durduğu başlıklardan biri de Kozinoğlu’nun hayatını kaybettiği güne ait güvenlik kamerası kayıtları oldu.

Soruşturma tutanağına yansıyan bilgilere göre Uğur’un saat 18.40 sıralarında Kozinoğlu’nun odasına girdiği, yaklaşık dört dakika içeride kaldığı ve odadan çıkarken sağ elinde bir cisim bulunduğunun görüldüğü belirtildi.


Uğur’a söz konusu cismin ne olduğu soruldu. Uğur, elinde ne bulunduğunu hatırlamadığını ve görüntülerde bir cisim olduğunu da düşünmediğini söyledi.

Görüntülere ilişkin bir başka soru ise bardakla ilgiliydi.

Hasan Ataman Yıldırım’ın Kozinoğlu’nun odasından elinde bir bardakla çıkarak bunu Uğur’a gösterdiğinin görüntülere yansıdığı belirtilirken, savcılık bunun nedenini sordu.

Uğur, bardağın neden kendisine gösterildiğini bilmediğini ve hatırlamadığını ifade etti.


Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılındaki ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım hakkında konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan ifadeler ve kamera kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerin savcılık tarafından incelenmesi devam ediyor.

Muhabir: Haber Merkezi