Türkiye, bu hafta sonu geniş kapsamlı bir yağış sisteminin etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanı Mehmet Özdemirci, yarından itibaren yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini, ancak coğrafi konuma göre yağışın niteliğinin değişeceğini belirtti.

Özellikle Marmara ve Ege'de sağanak yağmur görülürken, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in yüksekleri karla beyaza bürünecek.


Kuvvetli Yağış Uyarısı: 12 İl Mercek Altında

Yağışların bazı bölgelerde hayatı olumsuz etkileyebilecek kadar kuvvetli olması bekleniyor. Özdemirci'nin işaret ettiği kritik iller şunlar:

  • Marmara ve Batı Karadeniz: Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce çevrelerinde şiddetli sağanak bekleniyor.
  • Güney Hattı: Antalya'nın doğu ilçeleri ile Hatay çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.
  • Doğu Anadolu: Tunceli, Bingöl, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun yağışlara karşı tedbirli olunmalı.

Pazar Günü Sadece İki İl İstisna

Pazar günü de yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Mersin ve Karaman dışında tüm yurtta yağış beklenirken; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağışlar kar şeklinde düşecek.


Üç Büyük Şehirde Son Durum

Şehir

Cumartesi (7 Şubat)

Pazar (8 Şubat)

Beklenen Hadise

İstanbul

10°C / 14°C

8°C / 11°C

Aralıklı Sağanak Yağış

Ankara

4°C / 10°C

3°C / 11°C

Yağmurlu, Gece Ayazı Düşük

İzmir

12°C / 20°C

11°C / 19°C

Kuvvetli Sağanak Yağmur

Kaynak: Anadolu Ajansı