Türk otomotiv sektöründe heyecan verici bir gelişme yaşanıyor. Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG'un ardından, ülkemizin %100 yerli sermayeli ikinci otomobili için geri sayım başladı.

Sanayi devi HABAŞ, merakla beklenen yeni otomobil projesini bu yılın sonuna kadar resmi olarak tanıtmaya hazırlanıyor.


Tasarım Koltuğunda Dünya Markalarının İkonik İsmi: Frank Stephenson

HABAŞ'ın yerli otomobil projesinde en dikkat çeken detaylardan biri şüphesiz tasarım tarafında karşımıza çıkıyor. Otomotiv dünyasında BMW, Ferrari ve McLaren gibi dev markaların ikonik modellerine imza atan dünyaca ünlü tasarımcı Frank Stephenson, Türkiye'nin yeni otomobilinin tasarım dilini şekillendiriyor.

Lüks ve spor otomobil segmentindeki ikonik dokunuşlarıyla tanınan Stephenson'ın liderliğinde, sıfırdan tamamen yeni bir Türk otomobil markası ve modern bir tasarım kimliği oluşturuluyor.

Sedan ve Crossover Karoseri: 3 Farklı Motor Seçeneği Geliyor

HABAŞ, binek otomobil pazarına oldukça geniş ve güçlü bir ürün gamıyla giriş yapmayı hedefliyor. İlk etapta iki farklı gövde tipiyle yollara çıkacak olan yerli otomobil için planlanan detaylar şu şekilde:

  • Karoseri Tipleri: Pazarda yüksek talep gören Sedan ve Crossover olmak üzere 2 ayrı model geliştiriliyor.
  • Motor Çeşitliliği: Sadece tam elektrikliye odaklanmak yerine tüketiciye geniş seçenekler sunmayı hedefleyen HABAŞ; araçlarında benzini, hibrit (HEV) ve plug-in hibrit (PHEV) motor seçeneklerine yer verecek.

1 Milyar Avroluk Dev Yatırım: Üretim Üssü Gebze Şekerpınar!

HABAŞ, binek ve ticari araç yatırımlarının toplam boyutu için yaklaşık 1 milyar Avroluk devasa bir bütçe planlıyor. Projenin üretim üssü ise Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Şekerpınar (Çayırova) mahallesinde yer alan tarihi tesis olacak.

Japon otomotiv devi Honda'nın uzun yıllar boyunca Türkiye'deki binek otomobil üretimini gerçekleştirdiği ve 2021 yılında kapattığı bu stratejik tesisi satın alan HABAŞ, fabrikayı baştan sona binek araç üretimi için modernize ediyor.

Ayrıca HABAŞ, tesisteki yıllık otomobil üretim kapasitesini 75 bin adede çıkarmayı hedefliyor.

Muhabir: Haber Merkezi