CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, beklenen günü işaret etmiş ve “Pazartesi günü il binasında olacağım” demişti.

Bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında yaşanan gelişmeler, siyasetin gündemine oturdu.


İl Binası Önünde Gerginlik ve Polis Müdahalesi

Sabah saatlerinden itibaren CHP’liler, milletvekilleri ve yurttaşlar il başkanlığı binası önünde nöbet tuttu. İcra memurlarının kararın icrası için binaya gelmesiyle birlikte gerginlik arttı.

  • Çevik kuvvet ekipleri bina önünde barikat kurarak ilerlerken, milletvekilleri ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı.
  • Binaya girmek isteyen yurttaşlara polis ekipleri biber gazı ile müdahale etti.
  • Bazı yurttaşların gözaltına alındığı öğrenildi.
  • Arka kapıdan giriş yapmaya çalışan polislere vatandaşlar engel oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Valisi’ne ulaşamadıklarını belirterek polis ablukasını eleştirdi:

“Partimizin etrafının kuşatılması hukuksuz ve art niyetlidir. Parti üyelerimizin binaya girmesini engellemenin hiçbir izahı yok. Bu zorbalık eninde sonunda son bulacaktır.”


Gürsel Tekin’e Su Şişesi Fırlatıldı

Gürsel Tekin, öğle saatlerinde araçla CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne geldi. Açıklama yaptığı sırada kendisine su şişesi fırlatıldı. Tekin olayı şu sözlerle yorumladı:

“Hiç sorun değil, isterse kurşun atsınlar. Hiçbir şey bizi engelleyemez.”


Tekin: “Biz Kayyum Değiliz”

Bina önünde konuşan Gürsel Tekin, kayyum eleştirilerine yanıt verdi:

“Biz kayyum değiliz, bizi CHP’liler önerdi. Amacımız parti içinde yaşanan haksızlıkları çözmek. Altı, yedi gün önce de binaya girebilirdik ama sorunların uzlaşmayla çözülmesi için bekledik.”

Yurttaşlar, Tekin’in açıklaması sırasında “yuh” sloganlarıyla tepki gösterdi.

Muhabir: OSMAN KANTARLIOĞLU