Trendyol Süper Lig’in ikinci yarısına muhteşem bir başlangıç yapan Göztepe, sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor’u 3-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.
Gürsel Aksel Stadı’nda taraftarının yoğun desteğiyle maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, 10. galibiyetine imza atarak puanını 35’e yükseltti.
İzmir’de Gol Düellosu
Maçın başından itibaren oyunun kontrolünü elinde tutan Göztepe, aradığı golü 39. dakikada buldu. Gelişen atakta ceza sahasında yaşanan karambolü iyi değerlendiren Miroshi, sert bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, Karadeniz ekibi ikinci yarıya pes etmeyerek başladı. 60. dakikada kazanılan penaltıyı Laci gole çevirince skora denge geldi.
Göz-Göz Cevabı Hemen Verdi
Beraberlik golünden yalnızca 3 dakika sonra Göztepe tekrar öne geçti. 63. dakikada Juan ile verkaça giren Arda Okan Kurtulan, şık bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-1. Rizespor 78. dakikada Mihaila ile direğe takılarak beraberlik şansını teperken, 82. dakikada sahneye çıkan Efkan Bekiroğlu maçın sonucunu tayin etti: 3-1.
Puan Durumunda Son Durum
Bu sonuçla birlikte Göztepe, Avrupa kupaları iddiasını güçlendirirken, Çaykur Rizespor 18 puanda kalarak alt sıralardan kurtulma şansını bir sonraki haftaya bıraktı.





