Deneyimli gazeteci Ayşenur Arslan, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla hakkında açılan ve 7,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, oybirliğiyle beraat kararı verdi.
Mahkemeden Oybirliğiyle Beraat
Davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, Arslan’ın yaptığı savunmanın ardından kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Oybirliğiyle alınan kararla birlikte, Arslan tüm suçlamalardan aklandı.
Arslan: “Beraat Demiyorum, Adalet Diyorum”
Duruşmada söz alan Ayşenur Arslan, şu ifadeleri kullandı:
“50 yıllık gazetecilik kariyerimin sonunda terör örgütü propagandası yapmakla suçlanmak fena geliyor. Beraat demiyorum, adalet diyorum.”
Bu sözlerinin ardından mahkeme karar için ara verdi ve ardından beraat kararı duyuruldu.
Dava Neden Açılmıştı?
Arslan hakkında, 1 Ekim 2023'te İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılmıştı.
Gazeteci camiasından ve kamuoyundan büyük ilgi gören dava, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti çerçevesinde tartışmalara da yol açmıştı.