Aslan’ın Yeni 10 Numarası İtalya’dan Geliyor! Galatasaray, Juventuslu Teun Koopmeiners İçin Harekete Geçti!

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında bugün Kocaelispor’u ağırlayacak olan lider Galatasaray, bir yandan şampiyonluk kupasına odaklanırken bir yandan da gelecek sezonun kadrosunu kurmak için dev bir operasyon başlattı. Sarı-kırmızılı yönetim, taraftarları heyecanlandıracak "çilek" transferi için rotayı Torino'ya çevirdi: Hedefteki isim Teun Koopmeiners.

Mertens’in Boşluğu Hollandalı Yıldızla Dolacak

Efsane isim Dries Mertens’in ayrılığının ardından on numara bölgesinde aradığı istikrarı bulamayan Galatasaray, bu bölgeyi dünya çapında bir maestroya emanet etmek istiyor. Teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda hareket eden yönetim, Şampiyonlar Ligi’nde rakip olarak karşılaştığı ve performansına hayran kaldığı Hollandalı yıldız için temaslara başladı.


Teun Koopmeiners-2


Şampiyonlar Ligi’nde Aslan’a Karşı Devleşmişti

İtalya Serie A devi Juventus forması giyen 28 yaşındaki Teun Koopmeiners, bu sezon sergilediği oyunla Avrupa’nın dikkatini çekmeyi sürdürüyor. İlginç bir istatistik ise transferin fitilini ateşledi: Sezon boyunca çıktığı 40 maçta 2 gol ve 1 asistlik skor katkısı veren Koopmeiners, bu katkılarının tamamını UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Galatasaray maçında gerçekleştirmişti. Sarı-kırmızılı ekibe karşı sergilediği dominant oyun, transfer listesinin ilk sırasına yerleşmesini sağladı.


Piyasa Değeri ve Sözleşme Durumu

Transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri olan Koopmeiners için Galatasaray'ın ciddi bir bütçe ayırması gerekiyor. İşte oyuncunun güncel verileri:

Piyasa Değeri: 20 Milyon Euro (Transfermarkt)
Sözleşme Bitiş Tarihi: 30 Haziran 2029
Mevki: On Numara / Merkez Orta Saha
Yaş: 28


Operasyonun Detayları: Juventus’la İlk Temas

Galatasaray yönetiminin, Juventus ile olan iyi ilişkilerini kullanarak transferi bitirmek istediği öğrenildi. İtalyan ekibinin 2029’a kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyu bırakmaya niyetli olmadığı ancak Galatasaray’ın "Şampiyonlar Ligi projesi" ve yüksek bonservis/kiralama opsiyonu teklifiyle kapıyı çalacağı belirtiliyor

Muhabir: Haber Merkezi