Süper Lig’de Başakşehir’i deplasmanda 2-1 mağlup ederek moral depolayan Galatasaray, gözünü Şampiyonlar Ligi’ndeki Bodo/Glimt maçına çevirdi. Ancak sarı-kırmızılılarda tüm gözler bir ismin üzerinde: Yunus Akgün.

Başakşehir karşısında yedek kulübesinde başlayan genç futbolcunun, Bodo/Glimt maçında ilk 11’de olup olmayacağı büyük merak konusu oldu.


⚽ Sane 2 Gol Attı Ama… Karar Yunus’tan Yana mı Olacak?

Başakşehir maçında attığı iki golle takımına galibiyeti getiren Leroy Sane’nin performansı dikkat çekmişti. Ancak kulislerde konuşulanlara göre teknik direktör Okan Buruk, Norveç temsilcisi karşısında farklı bir plan üzerinde duruyor.

Futbol yorumcusu Tümer Metin, çarpıcı bir iddia ortaya attı:

“Okan Buruk, Bodo/Glimt maçında Sane yerine Yunus Akgün’ü sahaya sürecek. Başakşehir maçında dinlendirilmişti. Sane 2 gol attı diye Yunus’u kesmez.”


🗣️ Hasan Şaş: “Yunus İlk 11’de Olmalı, Aksi Adaletsizlik Olur”

Bir başka eski Galatasaraylı isim Hasan Şaş da Metin’in sözlerini destekledi. Şaş, Bodo/Glimt karşısında sarı-kırmızılıların Liverpool maçındaki kadrosuna yakın bir 11’le sahada olacağını belirtti:

“Singo dışında kadro aynı olacak. Yani Yunus Akgün maça ilk 11’de başlayacak. Sane’nin çıkması Okan Hoca için bir avantaj oldu. Yunus’un yedek kalması adil olmaz.”


🧠 Okan Buruk’un Planı: Hücumda Dinamizm

Teknik ekibe yakın kaynaklara göre Buruk, Norveç temsilcisine karşı daha hızlı, topa yön veren bir oyun planı üzerinde duruyor.
Yunus Akgün’ün, hem sağ kanattaki tempo hem de pres gücüyle bu maçta kilit rol oynayabileceği değerlendiriliyor.


🏆 Galatasaray’da Hedef 6 Puan

Galatasaray, Bodo/Glimt karşısına Liverpool galibiyetinin moraliyle çıkacak. Şampiyonlar Ligi’nde 3 puanla 21. sırada yer alan Aslan, sahasında kazanarak puanını 6’ya yükseltmek ve grupta avantajlı konuma gelmek istiyor.

Yunus Akgün’ün performansı, sadece maçın değil; Galatasaray’ın Avrupa rotasının da belirleyicilerinden biri olabilir.

Muhabir: Haber Merkezi