Galatasaray, kış transfer döneminde adeta gövde gösterisi yapıyor.
Noa Lang transferiyle büyük sükse yapan sarı-kırmızılılar, hücum hattına bir dünya yıldızı adayı daha eklemek üzere. Cimbom, İspanya La Liga ekiplerinden Girona’nın Kolombiyalı yeteneği Yaser Asprilla ile el sıkıştı.
Transferin Mimarı: "En İyi Teklif Galatasaray'dan"
Kolombiyalı gazeteci Pipe Sierra ve dünyaca ünlü transfer uzmanı Fabrizio Romano'nun geçtiği bilgilere göre; Asprilla’nın menajeri Jonathan Herrera; Benfica, Ajax ve Marsilya ile masaya oturmuştu. Ancak Avrupa devlerini geride bırakan Galatasaray, sunduğu proje ve finansal şartlarla hem oyuncuyu hem de kulübünü ikna etmeyi başardı.

23 Milyon Euro'luk Dev Formül
Aslan, 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusu için Girona ile sözlü anlaşmaya vardı. Transferin detayları ise şu şekilde:
-
Yöntem: Şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama.
-
Şart: Oyuncunun belirli sayıda maçta forma giymesi durumunda opsiyon devreye girecek.
-
Bonservis: Satın alma bedeli 23 milyon Euro olarak belirlendi.
Girona'nın Yatırımı Cimbom'a Emanet
Girona'nın yaklaşık 1,5 yıl önce Watford'dan 18 milyon Euro gibi rekor bir bedelle transfer ettiği Asprilla, bu sezon La Liga'da 17 maçta görev alırken 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. 1.87 boyundaki Kolombiyalı yıldızın kulübüyle olan normal sözleşmesi 2030 yılına kadar devam ediyordu.





