UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında Türkiye'yi gururla temsil eden Galatasaray, Fransa deplasmanında muazzam bir futbol zaferine imza attı.

Pierre Mauroy Stadı'nda oynanan ve altı gole sahne olan nefes kesici mücadelede sarı-kırmızılılar, Fransız ekibi Lille'i 4-2 mağlup ederek Devler Ligi'ndeki ilk galibiyetini hanesine yazdırdı.


Gol Yağmurunun Yaşandığı Pierre Mauroy Gecesi

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 2. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın pasında ceza sahasında topu önünde bulan Yunus Akgün'ün sert şutuyla öne geçti. Ev sahibi Lille, 7. ve 40. dakikalarda Diaoune'nin attığı gollerle skoru 2-1 lehine çevirse de sarı-kırmızılılar rakibine çok sert yanıt verdi.

İlk yarı biterken Roland Sallai'nin mükemmel ortasında Batrakov 44. dakikada skoru eşitleyen kafa golünü kaydetti ve ilk yarı 2-2 sona erdi.


A A 20261021 42825204 42825200 L I L L E G A L A T A S A R A Y


İkinci Yarıda Galatasaray Fırtınası

Mücadelenin ikinci devresinde oyun üstünlüğünü tamamen ele alan temsilcimiz, 52. dakikada Gabriel Sara'nın kullandığı kornerde Lucas Torreira'nın kafa vuruşuyla öne geçti: 2-3. Maçın kopma anı ise 61. dakikada geldi.

Abdülkerim Bardakcı'nın savunmadan kapıp başlattığı akın sonucunda Batrakov ve Barış Alper paslaşmasıyla topla buluşan dünya yıldızı Victor Osimhen, sert ve düzgün bir vuruşla skoru 4-2 yaptı ve maçın skorunu tayin etti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 3'e yükseltirken, Lille puansız kaldı.

Muhabir: Haber Merkezi