Galatasaray’da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hız kazandı. Ermedin Demirovic transferinde istediği sonucu alamayan sarı-kırmızılıların, Dinamo Kiev forması giyen 20 yaşındaki Ukraynalı santrfor Matviy Ponomarenko’yu yeniden gündemine aldığı öne sürüldü.
Ukrayna basınında yer alan iddiaya göre Galatasaray’ın genç golcü için 30 milyon euroluk bonservis teklifi yaptığı belirtiliyor.
Trendyol Süper Lig’in yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecek Galatasaray, kadro derinliğini artırmak için transfer çalışmalarını sürdürüyor.
Sol stoper, kanat ve orta saha için arayışlarını devam ettiren sarı-kırmızılı yönetimin, hücum hattında da Victor Osimhen’e alternatif olabilecek genç ve yüksek potansiyelli bir santrfor istediği ifade ediliyor.
Bu doğrultuda gündeme gelen isim ise Matviy Ponomarenko oldu.

Galatasaray’dan Ponomarenko İçin 30 Milyon Euro İddiası
Ukraynalı gazeteci Viktor Vatsko'nun aktardığı bilgilere göre Galatasaray, Dinamo Kiev forması giyen 20 yaşındaki Matviy Ponomarenko için 30 milyon euroluk resmi bonservis teklifi sundu.
Sarı-kırmızılıların genç futbolcuyla daha önce de ilgilendiği, o dönemde satın alma opsiyonlu kiralama formülünün gündeme geldiği ancak tarafların anlaşmaya varamadığı belirtiliyor.
Bu kez ise Galatasaray'ın doğrudan bonservis teklifinde bulunduğu iddiası transfer gündemini hareketlendirdi.

Ponomarenko Geçen Sezon 24 Gol Attı
Galatasaray'ın transfer listesindeki Ponomarenko'nun geride kalan sezondaki performansı da dikkat çekiyor.
Dinamo Kiev formasıyla 31 resmi karşılaşmaya çıkan Ukraynalı santrfor, 24 gol ve 3 asistlik katkı sağladı. Genç yaşına rağmen yakaladığı skor üretimi, oyuncunun Avrupa'da takip edilen forvetler arasına girmesinde etkili oldu.
Galatasaray'ın Ponomarenko'yu yalnızca Osimhen'in alternatifi olarak değil, gelecek yıllarda önemli bir bonservis değeri oluşturabilecek yatırım olarak da değerlendirdiği belirtiliyor.
Demirovic transferinin gerçekleşmemesinin ardından Ponomarenko cephesindeki görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.





