Deneyimli yıldız, futbol sonrası hedefini açıkladı: “Antrenörlük için ilk adımları attım.”
Galatasaray’ın 34 yaşındaki yıldızı İlkay Gündoğan, Alman basınından Kicker dergisine verdiği röportajda hem futbol kariyerine hem de gelecekteki planlarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Sarı-kırmızılı ekiple 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan başarılı orta saha oyuncusu, Galatasaray’da uzun yıllar kalabileceğini belirtti.
🗣️ “Galatasaray benim evim gibi, burada kalmak istiyorum”
Takımda ve şehirde mutlu olduğunu dile getiren Gündoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda Galatasaray’dayım, İstanbul’dayım ve kulübün benimle devam etme isteği olduğu sürece buradan gitmek için bir sebep görmüyorum. Hangi rolde olursam olayım, bulunduğum yerde çok mutluyum. Taraftarlardan aldığım geri dönüşler harika. Şimdilik burada olmaktan başka bir düşüncem yok.”
Sarı-kırmızılı forma altında bu sezon 7 maçta 1 gol ve 1 asist kaydeden Gündoğan, takımın saha içindeki liderlerinden biri olarak öne çıkıyor.
⚽ “Henüz futbolu bırakmaya hazır değilim”
Tecrübeli futbolcu, kariyerine devam etme konusundaki motivasyonunu da şu sözlerle anlattı:
“Henüz futbolcu olmaktan bıkmadım. Vücudum el verdiği sürece sahada kalmak istiyorum. Belki de düşündüğümden daha uzun süre futbol oynayabilirim.”
Gündoğan, saha içinde gösterdiği performans kadar profesyonel disipliniyle de takım arkadaşlarına örnek oluyor.
🎓 “Futbol sonrası için antrenörlük lisansına başladım”
Futbol sonrası döneme de hazırlanan yıldız oyuncu, teknik direktörlük planlarını açıkladı:
“Antrenörlük benim için çok önemli bir konu. Bu yüzden gerekli lisans adımlarını atmaya başladım. Futbol kariyerim bittikten sonra kesinlikle kendimi bu alanda görüyorum.”
Bu açıklamasıyla birlikte Gündoğan, gelecekte futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray teknik ekibinde yer alma olasılığına da kapı aralamış oldu.
🔴 Gündoğan’ın Galatasaray Performansı
- Yaş: 34
- Sözleşme: 2027 yılına kadar
- 2025/26 Sezonu: 7 maç – 1 gol, 1 asist
- Rol: Merkez orta saha / Oyun kurucu
- Kariyer: Borussia Dortmund, Manchester City, Barcelona ve Galatasaray