Galatasaray’ın Göztepe’yi 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından gözler tartışmalı hakem kararlarına çevrildi. beIN Trio ekibi, Galatasaray lehine verilen penaltının pozisyon olarak doğru olduğunu ancak VAR’ın müdahale etmemesi gerektiğini savundu. Göztepe’nin penaltı beklediği pozisyonda ise üç yorumcu da “devam” kararında birleşti.
Trendyol Süper Lig’in üçüncü haftasında oynanan Galatasaray-Göztepe karşılaşmasının yankıları sürüyor. Sarı-kırmızılıların 3-2 kazandığı mücadelede özellikle ikinci yarıda yaşanan iki penaltı pozisyonu tartışma konusu oldu.
Maçın ardından pozisyonları değerlendiren beIN Trio ekibinden Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Seçim Demirel, hakem kararlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Üç eski hakem, Galatasaray’ın kazandığı penaltıda pozisyonun penaltı olduğunu belirtirken, kararın VAR incelemesinin ardından verilmesine itiraz etti.

Galatasaray’ın Penaltısı Doğru mu?
Galatasaray’ın ikinci yarıda Victor Osimhen’in yerde kaldığı pozisyonda penaltı beklemesinin ardından oyun ilk olarak devam etti. VAR incelemesi sonrasında hakem Mehmet Türkmen pozisyonu yeniden değerlendirdi ve Galatasaray lehine penaltı kararı verdi.
Victor Osimhen penaltıyı gole çevirerek Galatasaray’ı 3-1 öne geçirdi.
Trio ekibinde pozisyonu değerlendiren Bülent Yıldırım, penaltı kararını doğru bulduğunu ancak hakemin bu kararı sahada vermesi gerektiğini söyledi. Yıldırım’a göre VAR’ın pozisyona müdahale etmesi doğru değildi.
Seçim Demirel de benzer bir değerlendirme yaparak pozisyon sahada penaltı olarak değerlendirilseydi kararın doğru kabul edilebileceğini, ancak VAR müdahalesini doğru bulmadığını ifade etti.
Deniz Çoban ise pozisyondaki yorumu maçın hakeminin yapması gerektiğini belirterek VAR müdahalesinin yanlış olduğu görüşünü paylaştı.
Böylece üç yorumcu da önemli bir noktada birleşti: Pozisyon penaltı olarak değerlendirilebilir ancak VAR’ın devreye girerek kararı değiştirmesi doğru değil.

Göztepe’nin Penaltı Beklentisine Trio’dan Ortak Görüş
Karşılaşmada tartışılan bir diğer pozisyon ise Göztepe’nin Galatasaray ceza sahasında penaltı beklediği an oldu.
Bu kez Trio ekibindeki üç isim de hakemin “devam” kararının doğru olduğu görüşünde birleşti.
Seçim Demirel, pozisyondaki temasın çok sınırlı olduğunu, oyuncunun kolunun doğal konumda bulunduğunu ve penaltıyı gerektirecek bir ihlal yaşanmadığını söyledi.
Bülent Yıldırım pozisyonda bir bloklama bulunmadığını belirterek penaltı olmadığını ifade ederken, Deniz Çoban da elin doğal konumda bulunduğuna dikkat çekerek devam kararını doğru buldu.
Böylece Trio ekibinin değerlendirmesine göre Göztepe’nin penaltı beklediği pozisyonda hakemin oyunu sürdürmesi doğru karardı.
Galatasaray, mücadeleyi 3-2 kazanarak haftayı üç puanla tamamladı.





