Sarıyer Ayazağa'da bir beton fabrikasında mahsur kalan işçiler kepçeyle kurtarılırken Kağıthane'deki Sadabad Camisi'nin içini ve bahçesini su bastı. Bazı ana yollar trafiğe kapanırken İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 36 olarak ölçüldü.

İstanbul'da 14 Ekim Çarşamba akşamı şiddetini artıran yağışın ardından oluşan hasar, 15 Ekim Perşembe sabahı günün ağarmasıyla daha belirgin hale geldi. Kentin farklı ilçelerinde cadde ve sokaklar suyla dolarken evler, iş yerleri ve alt geçitler yağıştan etkilendi.

Özellikle Sarıyer, Kağıthane, Beylikdüzü, Ataşehir ve Arnavutköy'de su baskınları ve ulaşım sorunları yaşandı. Ekipler, yağışın etkili olduğu bölgelerde tahliye ve güvenlik çalışmalarını sürdürdü.

Ayazağa'da İşçiler Kepçeyle Kurtarıldı! "Su Boyumuzu Aşıyordu"
Sağanağın en fazla etkilediği bölgelerden biri Sarıyer'e bağlı Ayazağa oldu.
Kemerburgaz Caddesi'nde su seviyesinin yükselmesiyle bazı araçlar mahsur kaldı. Cadde adeta göle dönerken ulaşım tamamen durdu. Polis ekipleri, güvenlik amacıyla yolu dubalarla kapattı.
Ayazağa'daki bir beton fabrikasında çalışan işçiler de yükselen su nedeniyle iş yerinden çıkamadı.

Gece boyunca fabrikada mahsur kalan işçilerden bazıları, sabah saatlerinde kepçe yardımıyla güvenli bölgeye taşındı.
Kurtarılan işçilerden Ömer Artık, yaklaşık 14 saat boyunca fabrikada mahsur kaldıklarını anlattı.

Artık, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:
"14 saat olmuştur. Kepçe bizi buraya getirdi. Yeni çıkardılar. Yaklaşık 30 kişi orada bekliyor, onların da kurtulmasını bekliyoruz."
Çevredeki fabrikalarda bulunan kişilere de yardım ettiklerini belirten Artık, mahsur kalanları koğuşlara yerleştirdiklerini söyledi.
İş yerini basan suyun bazı noktalarda 2-3 metreye ulaştığını ifade eden Artık, derenin taşması nedeniyle dışarı çıkamadıklarını dile getirdi.

İşçinin açıklamasına göre kurtarma sırasında fabrikada yaklaşık 30 kişi daha tahliye edilmeyi bekliyordu.
Kağıthane'de Sadabad Camisi'ni Su Bastı
Şiddetli yağışın etkili olduğu bir diğer bölge Kağıthane oldu.
İlçedeki derenin su seviyesinin yükselmesiyle tarihi Sadabad Camisi'nin bahçesi ve iç bölümü su altında kaldı.

Dün akşam yaşanan su baskınının ardından caminin son durumu sabah saatlerinde dron ile havadan görüntülendi.

Kağıthane'deki Sadabat Caddesi çevresinde de yağış nedeniyle trafik aksadı.

Cendere Deresi'nin yanı sıra Küçükçekmece'deki Nakkaş ve Ayamama derelerinde de su seviyesinin yükseldiği görüldü.
Beylikdüzü'nde Toprak Kayması, Ataşehir'de Su Baskını
Sağanak yağışın etkileri İstanbul'un farklı ilçelerinde de hissedildi.

Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde bir inşaatın temelinde toprak kayması meydana geldi. Olayın ardından sokağın bir bölümü belediye zabıta ekiplerince güvenlik amacıyla kapatıldı.
Ataşehir Örnek Mahallesi'nde ise sokaklarda su birikintileri oluştu. Vatandaşların ilerlemekte güçlük çektiği bölgede ekipler, mazgalları açarak biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.

Arnavutköy'de evlerini su basan bazı vatandaşlar da biriken suyu kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı.

Yağışın etkisiyle bazı trafik kazaları da meydana geldi.
O-3 Avrupa Otoyolu'nun Aksaray istikametinde bir kamyonet devrildi. Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken trafik yoğunluğu oluştu.

D-100 kara yolunda Küçükçekmece-Hacışerif yönünde meydana gelen kaza nedeniyle ulaşım yan yola yönlendirildi.
İstanbul'da Trafik Yoğunluğu Saat 09.45'te Yüzde 36 Oldu
Kent genelinde yaşanan su baskınlarına ve yol kapanmalarına rağmen sabah saatlerinde trafik yoğunluğu normal günlere göre daha düşük seviyede kaldı.

Yorumlar