Balıkesir’in önemli güzergâhlarından biri olan Edremit Caddesi’nde altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları aralıksız sürüyor. Ahmet Taprak Caddesi ve Çay Deresi boyunca yürütülen çalışmalar, bölge trafiğini ve günlük yaşamı etkilerken, tamamlandığında bölgeye modern bir görünüm kazandıracak.
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen dere ıslahı ve köprü yapım çalışmalarının ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarından oluşan kapsamlı altyapı çalışmalarına başlamıştı.
Altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler şimdi asfalt kaplama, kaldırım yenileme ve refüj düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Refüjleri yeniden düzenleyen ve bitkilendiren ekipler, aynı zamanda yol boyunca çevre düzenlemelerini de yapıyor.
Vatandaşlar, devam eden inşaat ve yol çalışmalarının bir süre daha ulaşımda sıkıntılara neden olabileceğini belirtirken, çalışmaların önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.